Tenistka Plíšková dosáhla zatím nejlepšího výsledku kariéry. Myslím, že jsem udělala velký kus práce, říká

Na grandslamových turnajích se jí dlouho nedařilo, ale teď na něm dosáhla zatím největšího výsledku. Karolína Plíšková porazila Chorvatku Anu Konjuhovou dvakrát 6:2 a na US Open v New Yorku postoupila už do semifinále ženské dvouhry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenisová jednička Karolína Plíšková

Česká tenisová jednička Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Které gratulace jsou pro vás nejcennější?

Pár zpráv jsem dostala, ale nejcennější jsou od rodiny. To jsou zprávy, na které se podívám jako první, takže mamka, táta a Michal (přítel Michal Hrdlička, pozn. red.), který musel bohužel včera odjet, ale jsem ráda, že jsem to zvládla i bez něj.

Přiznal se vám někdo k slzám?

Ne, nikdo. U mamky to je dost možné, ale nevím. Vím, že se většinou ani nedívá, protože je hrozně nervózní, takže vždycky vyloženě čeká, až se to dozví nebo až jí napíšu zprávu, když přijdu do šatny. Táta se dívá, Michal taky a co vím, tak i moji kamarádi se všichni dívali. O žádných slzách ale nikdo nepsal.

Jaký jste udělala pokrok?

Nebudu srovnávat první kolo a teď, to asi jsem se zlepšila o dost, ale v prvním kole nejde hrát asi nejlepší tenis. Myslím, že na každém turnaji postupně se to vždycky s vítězstvími zlepšuje, ale za ten poslední měsíc tady se toho hodně změnilo, i co jsme začali dělat přípravu doma, než jsme odletěli do Ameriky, a teď to furt nějak běží, takže myslím, že jsem udělala velký kus práce.

Za co byste se nejvíc pochválila?

Zvládla jsem spoustu zápasů psychicky. Měla jsem trošku problém dostat se přes to třetí kolo, tím, že o tom všichni mluvili a čekali na to jako na smilování. I já sama na sebe jsem si udělala tlak, protože jsem věděla, že se tam můžu dostat, a nikdy jsem nehrála ten tenis, co bych měla hrát. Teď jsem ráda za to, že jsem to zvládla, a vidím, že když se dostanu přes krizový moment, tak můžu porážet super hráčky.

Teď se to otáčí, lidé říkají, že můžete vyhrát grandslam… Jak je těžké to odblokovat?

Tak to je vždycky tak. Když se prohrává, tak všichni říkají: ty jsi špatná. Naopak, když se vyhrává, tak jo já jsem to říkal, že seš dobrá, takže s tím se musí počítat a to už pro mě není nic nového. Samozřejmě vítězství v grandslamu to v sobě někde hluboko mám, ale teď je přede mnou semifinále a to si chci určitě užít, protože to bude nádherný zápas.

Jaroslav Plašil, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme