Star Trek slaví padesátiny. Posádka Enterprise baví dál, i když měla původně dohrát po třech sériích

Jeden z nejoblíbenějších sci-fi seriálů všech dob se poprvé objevil na televizních obrazovkách přesně před půlstoletím. Vysoká sledovanost a davy lidí v kostýmech na Star Trek Convention dokazují nehasnoucí popularitu Star Treku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z filmu Star Trek: Do neznáma

Z filmu Star Trek: Do neznáma | Foto: CinemArt CZ

Nezapomenutelná znělka, kterou složil Alexander Courage, už v roce 1966 volala ve Spojených státech k televizi milovníky dobrodružství a fantazie. Star Trek nastínil utopický svět víc než 200 let vzdálené budoucnosti, ve kterém lidé cestují mezi hvězdami a ve vesmíru objevují nové planety a civilizace.

Diváky vytrhla z reality posádka hvězdné lodi Enterprise s kapitánem Kirkem, Vulkáncem Spokem a spoustou dalších jedinečných charakterů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Matěje Štýse k 50. narozeninám Star Treku

Seriál sice skončil po třech sériích, fanoušci si ale vyprosili pokračování a vzniklo tak několik filmů. Na konci 80. let pak žezlo převzala nová posádka s novým seriálem v čele s kapitánem Picardem.

Na úspěch takzvané Nové generace navázaly další tři seriály s jinými posádkami. V novém miléniu se pak Star Trek vrátil do kin. Přiblížil se víc současným trendům. Zrychlil, přidal akci a diváci si znovu našli cestu k vesmírným dobrodružstvím hrdinů ze Spojené federace planet.

Do kin míří další pokračování vesmírné ságy Star Trek. Tentokrát s podtitulem 'Do neznáma'

Číst článek

Nejnovější film Do neznáma přišel do kin letos v létě a fanoušci jsou Star Treku stále věrní, což dokazují zástupy lidí v kostýmech na tradičním Star Trek Convention v New Yorku, který se konal před několika dny.

Ukázka z 1. série Star Treku

„Tuším, že jsem začala už v 11 nebo 12 letech. Chodit na takové akce v kostýmech je skvělé. Navzájem se obdivujeme a děti si někdy myslí, že jste skutečná postava. To mě baví,“ prozradila jedna z fanynek vesmírné ságy.

Star Trek má zkrátka i po 50 letech divákům co říct. I proto na příští rok chystá zbrusu nový seriál.

dab, Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme