Útočnice z pražského Andělu může před soud. V době činu byla příčetná, tvrdí lékaři

Útočnice z obchodního centra Anděl, která tam v červenci ubodala náhodně vybranou zákaznici, byla podle lékařů v době činu příčetná. Žena podle lékařů trpí vážnou poruchou osobnosti, zodpovědnosti za čin ji však nezbavuje, může tak zpovídat před soudem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie ČR (ilustrační foto)

Policie ČR (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Pokud by znalecké posudky prokázaly, že útočnice nebyla v době činu příčetná, soudu by se vyhnula. Podle lékařů sice trpí vážnou poruchou osobnosti, to ji ale nezbavuje odpovědnosti.

Za její agresivitu podle některých sexuologů mohly mužské hormony - androgeny, ty ale během útoku v těle neměla.

„Je to trvalý hendikep, který medikací neovlivníte. Může změnu pohlaví zkomplikovat. Znám více případů, kdy s ní lidé začnou, ale pak nechtějí pokračovat. Ne vždy to dopadne ke spokojenosti pacienta,“ řekl pro server iDnes.cz náměstek ředitele bohnické nemocnice Ivan David.

Žena vraždila v obchodním centru jen pár hodin poté, co ji propustili z psychiatrické nemocnice v Bohnicích. Expertní komise už dříve rozhodla, že psychiatři nepochybili. Nevěděli totiž, že dva týdny předtím se útočnice pokusila uškrtit jinou ženu. Policisté ji tehdy zadrželi, lékařům ale o útoku neřekli. Případ řeší Generální inspekce bezpečnostních sborů.

ČRo, David Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme