Karolína Plíšková je mentálně silnější. Všechno do sebe zapadá jako Rubikova kostka, míní její trenér

Na grandslamových turnajích dlouho narážela, ale teď se na US Open raduje ze životního úspěchu. Tenistka Karolína Plíšková porazila v New Yorku už pět soupeřek a v noci si se světovou jedničkou Serenou Williamsovou ze Spojených států zahraje o postup do finále ženské dvouhry. Pomoci by jí podle trenéra Jiřího Vaňka měla i lepší psychická koncentrace a fyzická připravenost.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oslava Karolíny Plíškové při výhře nad Venus Williamsovou

Oslava Karolíny Plíškové při výhře nad Venus Williamsovou | Zdroj: Reuters

Karolína Plíšková si momentálně nemůže přát nic většího než noční zápas US Open na centrálním dvorci proti domácí Sereně Williamsové, myslí si Jiří Vaněk.

„Nic teď nemůže být víc. I když dvacet tři tisíc lidí pravděpodobně bude fandit proti ní,“ odhaduje Vaněk.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kouč Jiří Vaněk si přeje, aby si jeho svěřenkyně Karolína Plíšková semifinále US Open užila. Ale každý je porazitelný, řekl v New Yorku Jaroslavu Plašilovi

Karolína Plíšková podobnou atmosféru zažila už v osmifinálovém zápase, když porážela starší ze sester Williamsových Venus. Takže by teď zřejmě mohla splnit přání trenéra…

„Užít si atmosféru a pokusit se odehrát svůj nejlepší zápas. Každý je porazitelný a s každým se dá hrát,“ připomíná Vaněk, že i Serena Williamsová je přemožitelná.

Možná že nějaká extra motivace ani nebude nutná. Poté, co Karolína Plíšková konečně překonala bariéru dlouho nezdolatelného třetího kola grandslamu, pro změnu cítí dříve nepoznanou lehkost. Už i na turnaji velké čtyřky ukazuje, co ve skutečnosti umí.

„Zaměřili jsme se na to, aby byla schopná projít si z kurtu za balony na síť a zahrát volej. Jinak jsme víceméně nic zásadního neměnili. Největší pokrok udělala při práci s hlavou. Navíc je po přípravě s kondičními trenéry lépe rozcvičená,“ všímá si kouč Karolíny Plíškové.

Tenistka Plíšková dosáhla zatím nejlepšího výsledku kariéry. Myslím, že jsem udělala velký kus práce, říká

Číst článek

Podle Vaňka do sebe vše zapadá jako Rubikova kostka: „Včera jsem Karolíně říkal v autě: ‚Poskládala sis ji, tak se opovaž ji sama zase rozložit.‘ Časem se rozloží a člověk ji bude muset zase skládat, ale teď do sebe všechno zapadá.“

I proto teď může Karolína Plíšková bojovat se Serenou Williamsovou o postup do finále grandslamového turnaje. Životní bitva české tenistky odstartuje hodinu po půlnoci středoevropského letního času.

„Chci si to užít a jít na kurt bez nervů. Bude to nádherný zápas. Už nikdy se mi to nemusí povést. Asi není nic víc než hrát US Open se Serenou na centru. Věřím, že můžu zvládnout všechno, i vyhrát semifinále. Ale bude to hodně těžké,“ ví Karolína Plíšková.

Utkání začne hodinu po půlnoci. Už od šesti odpoledne si ale zahraje o postup do finále jiná česká tenistka Lucie Šafářová v soutěži deblistek.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme