Nakládal v reprezentaci hraje o angažmá. Po Světovém poháru se to rozsekne, věří

Obránce hokejové reprezentace Jakub Nakládal zatím nemá nikde podepsanou smlouvu, a tak se bude chtít předvést nejen na Světovém poháru, ale už i dnes v rámci přípravy v Rusku. Po konci angažmá v Calgary by rád i pro příští sezonu zakotvil v NHL.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS hokej 2015. Základní skupina Česko vs. Francie: Jakub Nakládal a Teddy de Costa

MS hokej 2015. Základní skupina Česko vs. Francie: Jakub Nakládal a Teddy de Costa | Foto: Český rozhlas

„Už v létě jsem se snažil chodit na led víc než minulý rok. Věděl jsem, že času nebude tolik, aby byl člověk nachystaný,“ je na sezonu připravený Jakub Nakládal. Jenže kromě tří přípravných zápasů a pak minimálně dalších tří v Torontu neví, jaký dres si bude přetahovat přes hlavu.

Na ledě ale nechce být opatrnější, aby se vyhnul zraněním. „Takhle jsem vůbec nepřemýšlel a snažím si to nepřipouštět. Bylo by lepší vědět, že angažmá mám, ale takové věci se ve sportu dějí. A může to být motivace, abych zahrál dobrý turnaj,“ věří 28letý bek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ani reportér ČRo František Kuna nezjistil, kde bude v příští sezoně Jakub Nakládal hrát

Po vypršení kontraktu v Calgary zůstal bez angažmá, i když na pomyslný hokejový úřad práce dochází Nakládal každý den.

„Něco se rýsuje celé léto, ale pořád jsme to nedotáhli do konce. Nic není hotové, tak nemůžu být konkrétní. Věřím, že to dopadne. Jestli ne ještě před začátkem SP, tak po něm se to už určitě rozsekne,“ těší se.

Má zkušenosti jak z kontinentální ligy, tak i z NHL, hrál v kanadském Calgary a nastoupil k 27 zápasům. Do nejlepší ligy světa pochopitelně chce znovu.

„S agentem se snažíme, aby dopadla NHL. Ale nic není vyloučené a snažím se to neřešit, protože teď je Světový pohár a to je priorita. Pak to nějak dopadne,“ uvědomuje si Jakub Nakládal.

Ještě předtím čeká Nakládala a národní tým příprava na předčasný vrchol sezony. Dnes totiž Češi nastoupí k prvnímu přípravnému zápasu v Rusku. Úvodní buly v Paláci Jubilejnyj je naplánováno na půl sedmou.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme