Když bude problém sehnat v Olomouci lístky na hokej, budu spokojený, říká trenér Venera

9. září 2016

Nový ročník hokejové extraligy začne zápasy prvního kola. Olomoucký celek se představí doma od osmnácti hodin s Litvínovem. Po loňském senzačním pátém místě v tabulce, je cílem týmu vyhnout se starostem se záchranou a hrát play-off.

„Posílili jsme i útok docela kvalitně, tak proč to play-off nehrát? I kdyby to měla být předkola, to se nic neděje. Loni si to všechno sedlo a vybláznilo se to na to páté místo po základní části. Letos bychom samozřejmě byli rádi, aby to bylo znova, ale bude to obtížné,“ říká kapitán olomouckých hokejistů, obránce Martin Vyrůbalík.

Souhlasí s ním i trenér Zdeněk Venera: „Cíle dává vedení klubu. To ať si řeknou oni. Hokej se ale samozřejmě hraje pro lidi. Pokud na ten hokej budou lidi chodit, tak to bude pro hráče a pro celý tým vysvědčení, že hrají dobře, že to ty lidi baví. Budou samozřejmě chodit, když nebudeme někde na konci tabulky. Takže když bude plný stadion a bude problém v Olomouci sehnat lístky na hokej, tak budu spokojený. Za jakéhokoliv umístění.“

Zdeněk Venera chce v extralize především zlepšit produktivitu oproti loňskému ročníku soutěže, kdy jeho tým střílel minimum branek.

„Nedá se hrát na tak malý počet gólů dlouhodobě. To byl náš největší úkol a k tomu směřovalo posílení mužstva. Těch změn v útoku je hodně a já věřím, že to povede k větší produktivitě.“

Projevit se to může už dnes v souboji s Litvínovem. Domácí zápas ale může přinést příliš útočení a málo bránění.

„Bude na nás, abychom to trochu krotili. Té snahy tam musí být akorát. Nesmí to být překotné útočení a zbrklost. Ale to je náš úkol a já věřím, že to první utkání zvládneme. Litvínov je těžký soupeř, je to předloňský mistr, že ano,“ uzavírá Zdeněk Venera.

autor: min
Spustit audio