Šafářová je na US Open ve finále čtyřhry. S Američankou vyřadily olympijské vítězky

Tenistky Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová pokračují ve vítězném tažení na závěrečném grandslamovém turnaji sezony. V semifinále US Open ve dvou setech porazily olympijské vítězky Jekatěrinu Makarovovou s Jelenou Vesninovou a budou hrát o třetí společný titul.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová (vlevo) při poradě se spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou

Lucie Šafářová (vlevo) při poradě se spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou | Zdroj: Reuters

„Hrály jsme hodně agresivně, stály jsme proti skvělému týmu, ale Bethanie byla skvělá na síti, dnes tomu nemám co vytknout,“ zářila po výhře v semifinále přímo na kurtu Lucie Šafářová.

O trofej pro vítězku US Open se Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsková utkají s vítězkami druhého semifinále - Francouzkami Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou.

Na druhé straně kurtu v semifinále stály čerstvé olympijské vítězky Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová, tým „Bucie,“ jak si Šafářová s Mattekovou-Sandsovou říkají, se jich ale nelekl. Z prvních deseti míčků jich česko-americká dvojice získala 8. Vesninová během nich dvojchybou proti brejkbolu odevzdala ruský servis.

I Lucie Šafářová během prvního setu udělal jednu dvojchybu, bylo to ale za pohodlnějšího stavu a vzápětí opět zafungoval americký „pavouk na síti.“ Tam se naopak nedařilo Vesninové a Češka s Američankou dovedly první set k vítězství 6:2 za necelou půlhodinu.

Zlaté medailistky z Ria se odmítly vzdát a byly to ony, kdo šel na začátku druhé sady do vedení, jenže brejk vydržel Ruskám jen chvilinku a oba páry se začaly tahat o každou výměnu. Už za stavu 3:3 byl druhý set delší než první.

Přetahovaná vyvrcholila zkrácenou hrou. Tam už vládl česko-americký pár, který si vypracoval tři mečboly. Ten první ještě Vesninová tvrdou hrou odvrátila, jenže při druhém mířila pouze do autu a poslala Šafářovou a Mattekovou-Sandsovou do finále po výsledku 6:2 a 7:6.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme