Začíná nový ročník hokejové extraligy. Vítkovice touží po čtvrtfinále

9. září 2016
Zprávy , Zprávy

Dnes startuje nový ročník hokejové Tipsport extraligy. Oba zástupci moravskoslezského regionu začínají sezónu na domácím ledě. Třinec přivítá od 17:00 Pardubice a ve stejný čas změří síly také Vítkovice se Spartou.

Zejména Ostravané prožili doslova horké léto. A to rovnou na všech úrovních. Minulý týden se stal novým většinovým vlastníkem klubu Aleš Pavlík, který koupil od dosavadního prezidenta Františka Černíka majoritní balík akcií.

„Převzal jsem na sebe kouli, to řeknu upřímně. Ale po velmi úspěšné realizaci mistrovství světa v loňském roce jsem stál před rozhodnutím, že buď po deseti letech ve vítkovickém hokeji skončím anebo tomu hokeji něco vrátím. Byly to dlouhé a bezesné týdny a měsíce vnitřního rozhodování,“ říká Aleš Pavlík.

Nakonec zvítězila varianta B a s ní spatřil světlo světa i první hmatatelný výsledek. Vítkovický hokej má dvouleté pauze opět generálního partnera, který výrazně stabilizoval takřka stomilionový rozpočet.

„Chybí patnáct, dvacet procent rozpočtu, takže 75 až 80 procent je naplněno,“ vysvětluje Aleš Pavlík, který nabídl předchozímu dlouholetému majiteli klubu Františku Černíkovi funkci čestného prezidenta. „Bude nedílnou součástí vedení tak, abychom od něho brali ty rady a názory. Jsem v jiné generaci než pan Černík, takže si rád poslechnu ty zkušené věci,“ dodává.

A protože zkušenosti není nikdy dost, tak očekávejte v brzké době i příchod Vladimíra Vůjtka staršího do Vítkovic. Nedávný reprezentační kouč by zde měl působit jako tzv. supervizor či poradce.

„Domluvili jsme se, že se potkáme, a začneme finalizovat možnou dohodu a možný princip naší spolupráce a příští týden to dotáhneme – já věřím samozřejmě, že pozitivně pro celý vítkovický hokej,“ uzavírá nový majitel Vítkovic Aleš Pavlík.

Trenér touží po play off

Trenér ostravského klubu Jakub Petr touží ve své premiérové sezóně v roli hlavního kouče Vítkovic po účasti ve čtvrtfinále. „Já věřím, že ta sezóna bude úspěšná z toho pohledu, že přivedeme do Ostravy zpátky regulérní play off, a to je takový náš cíl,“ říká trenér.

autor: ras
Spustit audio