Cyklista Ježek byl na kilometru šestnáctý. Stíhačku chce i přes problémy s dýcháním zvládnout lépe

Cyklista Jiří Ježek na předchozích paralympijských hrách vybojoval šest zlatých medailí. O další cenný kov bude usilovat na v Riu de Janeiru. První příležitost propásl, když skončil šestnáctý na kilometru. A ačkoli největší šanci má na silnici v časovce, ani na dráze nechce zůstat daleko od předních pozic.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Jiří Ježek má z paralympijských her celkem šest zlatých medailí

Cyklista Jiří Ježek má z paralympijských her celkem šest zlatých medailí | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Jiřímu Ježkovi je jednačtyřicet let. Pro propagaci sportu handicapovaných a cyklistiku samotnou udělal maximum.

Hry v Riu ale budou jeho posledními, a tak by se na nich medailovému zakončení nebránil. Jenže od úrazu z mistrovství světa 2014 ve Spojených státech není zcela fit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Ježek už vyhlíží stíhací závod, kilometr je pro výbušné jedince, komentoval pro Radiožurnál

„V posledních dvou letech mám strašné problémy s dýcháním. V disciplínách, které jsou krátké a náročné, mi chybí kyslík ve svalech. Bylo to vidět,“ uvedl šestinásobný paralympijský vítěz po šestnáctém místu na dráze v závodě na jeden kilometr.

„Tahle disciplína je pro výbušné jedince a já jsem výbušnost obětoval tomu, abych byl schopný dobře závodit ve stíhačce a časovce. Ani jsem dnes původně startovat nechtěl, nicméně mám tady rodinu a nejbližší přátele, tak jsem chtěl dráhu vyzkoušet. Bral jsem to jako přípravu,“ přiznal Ježek.

Teď se ale musí rychle zbavit únavy. Mezi oběma starty totiž není příliš mnoho času.

„Kvalifikace stíhacího závodu se jede už v dopoledních hodinách, takže času na regeneraci není mnoho. Ráno v 10:30 už musíme být připravení závodit,“ říká před stíhacím závodem na čtyři kilometry Ježek.

Pavel Petr, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme