Soud poslal muže, který držel děti v garáži, do vazby. Přiznal se, hrozí mu 8 let vězení

Případ údajného únosu dvou dětí má první soudní verdikt. Krajský soud v Ústí nad Labem poslal muže, kterého policie ze zločinu obvinila, v sobotu do vazby. U soudu se Zdeněk H. přiznal, že unesl dvě děti a držel je v garáži. Rozhodnutí je pravomocné.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk H., který deset dní držel v garáži ve Střekově dvě děti

Zdeněk H., který deset dní držel v garáži ve Střekově dvě děti | Foto: Lucie Valášková

Zdeněk H. je obviněný z vydírání, omezování osobní svobody, ohrožování výchovy mládeže a šíření pornografie. K zadržování dětí v garáži na Střekovsku se sám přiznal. Hrozí mu až 8 let vězení.

„Obviněného vzal do vazby z důvodu vazby útěkové a z důvodu vazby předstižné. Existují obavy, že pokud bude ponechán na svobodě, mohl by utéct nebo skrývat, protože mu hrozí vysoký trest odnětí svobody. A z důvodu vazby předstižné proto, neboť hrozí důvodná obava, že by mohl pokračovat v trestné činnosti, pro kterou je stíhán," řekl státní zástupce Pavel Kaláb.

Zdeněk H. podle slov státního zástupce vypovídal. Soudní jednání trvalo téměř dvě hodiny. Další informace k případu zveřejní kriminalisté v úterý na tiskové konferenci.

Policie ve středu našla v garáži na Střekovsku třináctiletou dívku a šestnáctiletého chlapce. Děti byly pohřešovány od 28. srpna do 7. září. K místu, kde byly ukryté, dovedl rodiče dopis, který poslal chlapec své rodině. Únosce dětem fyzicky neublížil.

Garáž se podobala malé garsonce. Byly v ní připravené matrace, přikrývky, konvice a hračky pro děti.

Lucie Valášková, Kateřina Golasovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme