Riem jí skončily povinnosti. Desetikilometrový běh Prahou si chce chodkyně Drahotová užít bez stresu

Centrum Prahy v sobotu opět zaplní nadšení běžci. Na desetikilometrovou trať vyrazí v 19:30 vedle tisíců amatérů i elitních vytrvalců z Afriky také Anežka Drahotová. Desátá chodkyně z olympijské dvacítky si chce závěr sezony zpestřit několika zajímavými starty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anežka Drahotová

Anežka Drahotová | Foto: Miloslav Hamřík | Zdroj: Český rozhlas

Anežka Drahotová se na večerní běh se startem na Náměstí Republiky těší i proto, že předchozí dva ročníky vynechala.

„Podzim je pro mě zpestřením. Loni jsem sice byla zraněná a nezúčastnila jsem se ani rok předtím, ale letos jsem ráda, že jsem zdravá a strašně se těším. Atmosféra v Praze je krásná,“ říká Drahotová.

Zatímco většina atletů už pomalu uzavírá náročnou olympijskou sezonu, česká chodkyně se většinou roku dost protrápila, a tak si ještě chce několik závodů užít.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podzim je pro ni zpestřením, loni ani před dvěma lety se ale chodkyně Anežka Drahotová běhu nezúčastnila

„Ne že by mi na závodech nezáleželo, naopak se strašně těším, ale Riem skončily povinnosti. Teď už je to radost,“ přiznává jednadvacetiletá rodačka z Rumburka.

Nejvíc ze svých zářijových startů se prý těší právě na sobotní dost specifickou večerní desítku, i když ze startovní listiny na poslední chvíli vypadla její velká soupeřka – letos nejlepší česká vytrvalkyně Eva Vrabcová-Nývltová. Ta už do konce roku závodit nebude.

Drahotová je ale i ve svých jednadvaceti letech zkušenou účastnicí mezinárodních pražských běhů a o vynechání desetikilometrové výzvy ani nepřemýšlela.

„Dostala jsem možnost startovat už v patnácti. Od té doby mám jen ty nejlepší vzpomínky, ať už na setkání s Keňany či atmosféru velkých závodů. Jsem ráda, že to můžu zase zažít a snad si ho i v pravém slova smyslu užiju a nebudu se stresovat, jaký podám výkon,“ přeje si Drahotová.

Uvolněnost paradoxně může kvalitní výkon přinést, což by bylo pro českou chodkyni druhým dechem před těžkým ústeckým půlmaratonem v příštím týdnu a tradičním závodem Běchovice-Praha.

Jakub Marek, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme