Rodina se v tichosti rozloučila s Věrou Čáslavskou. Při západu slunce, napsal její syn

V tichosti a jen za účasti rodinných příslušníků měla ve čtvrtek 8. září pohřeb Věra Čáslavská, nejúspěšnější česká olympionička. Serveru echo24.cz to napsal její syn Martin Odložil. Oficiální poslední rozloučení s legendární gymnastkou se uskuteční v pondělí 12. září v Národním divadle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Věra Čáslavská v roce 2014

Věra Čáslavská v roce 2014 | Foto: Post Bellum

„Vážení maminčini přátelé, 8. září krátce před západem slunce jsem v šumperském krematoriu vykonal maminčinu poslední vůli a bez jakýchkoli obřadů nechal zpopelnit její tělo,“ napsal syn legendární gymnastky severu Echo24.cz

„Modlitbu a požehnání nad její rakví provedl místní katolický kněz před kostelem v Bělé pod Pradědem-Domašově," dodal.

Oficiální vzpomínkové akce se v pondělí zúčastní osobnosti sportovního a veřejného života. Věra Čáslavská zemřela 30. srpna ve věku 74 let na následky rakoviny. Loni v květnu podstoupila náročnou operaci, po níž absolvovala chemoterapie.

Rozloučení s Čáslavskou bude v Národním divadle 12. září, uspořádá ho olympijský výbor

Číst článek

Kvůli zhoršenému zdravotnímu stavu nemohla letos odcestovat na olympijské hry do brazilského Ria de Janeira. Sama byla neúspěšnější českou olympioničkou se sedmi zlatými olympijskými medailemi. Tři získala v Tokiu v roce 1964, čtyři v Mexiku o 4 roky později.

Od pátku mohou lidé na pietním místě na piazzetě Národního divadla uctít památku Čáslavské. Pokládat květiny, zapalovat svíčky a zapisovat se do kondolenčních knih tam bude možné až do pondělního večera.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme