Policie objevila další auto s plynovými bombami. Stálo u synagogy v Marseille

Poblíž synagogy Bar Yohaye ve francouzském Marseille bylo nalezeno podezřelé vozidlo se dvěma plynovými lahvemi. Informoval o tom server i24news.tv. Na místo dorazily policejní jednotky a oblast uzavřely. Zatím nejsou známé informace o majiteli vozu. Před týdnem stálo jiné vozidlo s plynovými lahvemi blízko katedrály Notre-Dame v Paříži.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzská policie

Francouzská policie | Zdroj: Reuters

Pro připomenutí: auto plné plynových lahví bylo u pařížské katedrály objeveno i minulou neděli časně ráno. Policii už přivedlo k sedmi podezřelým. V souvislosti s incidentem byly zatčeny i tři ženy ve věku 39, 23 a 19 let. Nejmladší z nich při zatýkání bodla policistu nožem do ramena. Jeho kolegové ji poté postřelili.

Po stopách otisků v autě s bombami. Policie už má 7 podezřelých, útočit chtěli v Paříži

Číst článek

Všechny zapojené ženy se radikalizovaly pod vlivem bojovníků Islámského státu. Řízeny byly ze Sýrie. Francouzský prokurátor François Molins v pátek uvedl, že chystaly útok na Lyonské nádraží.

Ve Francii trvá výjimečný stav. Policisté prosí veřejnost, aby nahlašovala veškerou podezřelou aktivitu.

Podrobnosti připravujeme.

Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme