Mrakodrapy v plamenech a příběhy obětí. Americké deníky si připomínají výročí 11. září

Událost, která změnila svět. Den, kdy prezident George Bush vyhlásil válku proti terorismu... Patnátileté výročí 11. září si v neděli připomněla většina amerických deníků. Podívejte se, jak vypadaly jejich titulní strany.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

USA Today

USA Today | Foto: repro

Spojené státy a celý svět vzpomíná na oběti útoků z 11. září 2001. Od atentátů na Světové obchodní centrum v New Yorku a Pentagon ve Washingtonu uplynulo přesně 15 let. Prezident Obama v předvečer výročí vyzdvihnul památku téměř tří tisíc obětí a vyzval národ k jednotě.

Barack Obama zdůraznil, aby se Američané nepoddávali tlaku těch, kdo se snaží společnost rozdělit. Apeloval na národ, aby pamatoval na základní hodnoty, na nichž Spojené státy stojí - rozmanitost, otevřenost talentu a férový přístup ke všem bez ohledu na rasu, pohlaví, etnickou příslušnost či náboženství.

Památku téměř tří tisíc obětí útoků připomenou pietní akce v New Yorku, Washingtonu i Pennsylvánii. 15 let poté jsou útoky dál jednou z nejsilnějších vzpomínek pro mnoho Američanů. 91 procent dospělých si přesně pamatuje kde byli a do dělali, když se o atentátech dozvěděli.

Řízená demolice, CIA i fingované telefonáty. Konspirační teorie okolo 11. září stále žijí

Číst článek

Lenka Kabrhelová, Kateřina Golasovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme