Na Kolínsku havaroval autobus. Tři lidé byli těžce zraněni

U Doubravčan na Kolínsku v neděli odpoledne havaroval linkový autobus. Při nehodě bylo zraněno 19 lidí, z toho tři středně těžce, řekla ČTK mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová s odvoláním na průběžné informace. Policie a hasiči měli dosud informace o 13 zraněných.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nehoda autobusu (ilustrační foto)

nehoda autobusu (ilustrační foto) | Foto: Hasičský záchr. sbor Zlínského kr.

Nehoda se stala kolem 13:00 na silnici I/2. Linkový autobus z Prahy do Kutné Hory podle mluvčího krajských hasičů Ladislava Holomčíka skončil po nehodě v poli. "Tři osoby byly letecky transportovány do nemocnice, příčina dopravní nehody je předmětem dalšího šetření," uvedl policejní mluvčí Zdeněk Chalupa. Řidič autobusu podle dechové zkoušky před jízdou nepil alkohol.

Cestující podle Effenbergerové utrpěli tržné rány a zhmožděniny. Většinou šlo o lehčí poranění, pacienti byli při vědomí. Na místo nejdříve přiletěly dva vrtulníky z Prahy a Liberce, později byl přivolán ještě třetí z Jihlavy. Vážně zranění pacienti skončili v pražských nemocnicích v Motole, Střešovicích a na Vinohradech, pasažéry s lehčími zraněními rozvezly sanity do nemocnic v Kolíně, Nymburce a Kutné Hoře.

Záchranná služba vyhlásila takzvaný traumaplán, který předpokládá větší počet zraněných. Silnice nemusela být uzavřena, protože havarovaný autobus skončil mimo vozovku a nepřekáží provozu. Řidiči by ale podle Chalupy měli být při projíždění úsekem opatrní.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme