Druhé extraligové kolo patřilo hostům, první výhru slaví obhájci titulu z Liberce

Česká hokejová extraliga měla na programu kompletní druhé kolo. V něm se poprvé představil loňský mistr z Liberce, který si na premiérové utkání musel počkat o něco déle, než ostatní kluby. Kromě zápasu Komety s Hradcem Králové se ve všech zbylých utkáních radovali hosté. Extrémně vyhrocené bylo utkání v Mladé Boleslavi, kde rozhodčí rozdali 69 trestných minut.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ján Lašák

Ján Lašák | Zdroj: ČTK

Jako první vyjeli na led hráči Třince a Plzně. Skóre utkání otevřel krásným blafákem třinecký Erik Hrňa. Ten potvrzuje, že Oceláři to letos s nabitým kádrem myslí s útokem na titul opravdu vážně, protože právě nejlepší kanonýr předloňské extraligové sezony hraje až ve čtvrtém třineckém útoku.

Druhá třetina se nesla v duchu plzeňských vyloučení a třinecké střelecké bezmoci. Hráči v červených dresech nedokázali využít ani dlouhou přesilovku 5 na 3. Nedá se říct, že by Plzeň excelentně bránila, ale třinečtí hráči málo stříleli a nedokázali se tlačit před brankáře Machovského.

Třetí třetina nabídla jednu branku na každé straně. Nejprve zvyšoval svým druhým gólem Hrňa a necelých pět minut před koncem ještě utkání zdramatizoval Indrák. Víc se ale Plzni nepodařilo a podlehla Třinci 1:2.

Obhájci titulu odstartovali vítězně

Do sezony vstoupili také obhájce titulu z Liberce. Jejich úvodní utkání proti Plzni bylo přeloženo a tak se prvního zápasu dočkali Severočeši až proti Karlovým Varům. I přes mohutné oslabení kádru, který opustili lídři Bakoš, Birner a Řepík, začali Bílí tygři sezonu v dobré formě.

Úvodní vyrovnanou třetinu dokázali liberečtí hráči vyhrát 2:0, když se se trefili Krenželok a z přesilové hry Bližňák. I ve druhé části zápasu byli lepší hosté z Liberce. V 36. minutě střelou od modré čáry zvyšoval obránce Ondřej Vitásek.

V poslední části zápasu přidali hosté ještě další dvě branky. Výsledek ještě kosmeticky upravil Vachovec. Karlovy Vary tak prohráli doma s Libercem vysoko 1:5.

Kometa přehrála Hradec Králové

Letošní extraligová sezona nabízí hned několik kandidátů na titul. Jedním z nich je i brněnská Kometa. Ta dokázala v úvodu sezony přehrát v moravském derby Zlín a o to samé se dnes snažila i proti Hradci Králové.

V první třetině ukázali domácí neskutečnou efektivitu. Na branku Mountfieldu vystřelili pouze dvakrát, přesto šli do vedení po Trškově střele. Hosté sice vypálili celkem osmkrát, ale Čiliaka v brněnské brance překonat nedokázali.

To se podařilo Knotkovi až v samém závěru druhé třetiny. V poslední části se ale iniciativy opět ujali hráči Komety, kteří dvěma góly dali výsledku konečnou podobu 3:1.

Proti Spartě s novým gólmanem

Pardubické Dynamo přivítalo na svém ledě silnou Spartu. V brance domácích nastoupila překvapivá posila Jakub Štěpánek. Bývalý reprezentační gólman, který v loňském roce hájil barvy Čerepovce a švýcarského Bernu, musel Pardubicím vypomoct kvůli zranění obou stabilních brankářů.

Poprvé Štěpánek kapituloval v 11. minutě z hole Formana. O pouhou minutu později se podařilo vyrovnat Nahodilovi, ale Sparta si do konce třetiny vzala vedení zpět díky krásně umístěné střele Cingela.

Po druhé části, která branku nepřinesla, se hned zkraje třetí třetiny trefil hostující Vrána a zvýšil na 3:1. Pardubicím se zásluhou Ovčačíka povedlo pouze snížit a Sparta si tak z východu Čech veze výhru 3:2.

Chomutovští otočili zápas ve Vítkovicích

Vítkovice v úvodu sezony překvapivě porazily velice silnou Spartu. A i v domácím utkání proti Chomutovu začaly velice dobře. Na začátku 12. minuty vedly nad Piráty již 2:0, když se prosadili Olesz a Květoň.

Od druhé třetiny se ale ve vítkovické aréně radoval ze vstřelení branky jen jeden tým a bohužel pro domácí to byl Chomutov. Ještě ve druhé části snížil Valach a v poslední části otočili zápas Koblasa s Humlem. Chomutov tak společně s Brnem a Třincem zůstává po výhře 3:2 v nové ligové sezoně stoprocentní.

Zlín nastřílel šest branek

Hokejisté Zlína si spravili chuť po minulé prohře s Brnem. Obětí se jim stal Litvínov, na jehož stadion zlínští zavítali. Po první třetině, ve které padl pouze jeden gól, se na stadionu Ivana Hlinky nečekaly žádné brankové hody.

Opak byl nakonec pravdou. Na konci druhé části vedli hosté již 4:1, což donutilo gólmana Januse opustit branku a přenechat ji střídajícímu Halászovi. Šestadvacetiletého gólmana „přivítal“ po pouhých dvaceti vteřinách gólem Bukarts.

Litvínov sice odpověděl brankami Hübla a Trávníčka, ale poslední slovo si vzal znovu Zlín. Vlach gólem do prázdné branky zvýšil na konečných 6:3.

První nula v nové sezoně

V utkání mezi Mladou Boleslaví a Olomoucí viděli diváci pouze dvě branky. A obě padly v samém začátku zápasu. Nejprve se trefil olomoucký Jaroměřský a pouhou minutu po něm jeho spoluhráč Skladaný.

Druhá třetina se nesla ve znamení vyloučení a přesilových her. Hlavními postavami se tak stali rozhodčí Lacina s Úlehlou, kteří rozdali celkem 69 trestných minut. Nejprve si dvojnásobnou početní výhodu dlouhou 86 sekund zahráli hosté, ale nevyužili. Emoce na ledě i na stadionu poté zvýšil faul Jaroměřského na Hyku, po kterém putoval olomoucký bek předčasně do kabin.

Domácí se sice hnali za vstřeleným gólem, ale proti tomu byl vynikající olomoucký gólman Konrád, který nakonec nepustil za svá žádná ani jednu střelu a připsal si tak první čisté konto v sezoně.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme