Velká Británie změní svůj imigrační systém. Zvažuje zavedení pracovních povolení

Britská vláda řeší jedno z významných témat svého odchodu z Evropské unie. Chce zpřísnit svou imigrační politiku. Šéfka resortu vnitra Amber Ruddová zdůrazňuje potřebu postupovat v zájmu britské ekonomiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministryně vnitra Amber Ruddová

Ministryně vnitra Amber Ruddová | Zdroj: Reuters

Ministryně uvedla, že kabinet nehodlá přijmout takzvaný australský systém bodování přínosnosti přistěhovalců. Ten spočívá v propracovaném bodovém ohodnocování žadatelů o trvalý pobyt a klade důraz na vzdělání a pracovní praxi přistěhovalců. Ruddová ale nevyloučila, že by Velká Británie mohla zavést pracovní povolení, ta by tvořila určitou bariéru pro občany členských států EU. Výjimku z těchto povolení by mohly tvořit některé vysoce kvalifikované profese.

Británie by měla začít jednání o brexitu co nejdříve, řekl Tusk v Londýně

Číst článek

Amber Ruddová kromě nástinu možných řešení imigrace pro BBC nezapomněla podotknout, že Británie musí počítat s odvetnými opatřeními ze strany unie, třeba ve formě opětovného zavedení vízové povinnosti pro cestování.

Britská vláda musí zpřísnit svou imigrační politiku v reakci na červnové referendum, při kterém se většina voličů vyslovila pro opuštění EU. Zpřísnění kontroly na hranicích přitom bylo jedním z důležitých témat plebiscitu. O konkrétních krocích, stejně jako o podmínkách takzvaného brexitu, bude vláda ještě jednat.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme