Syrská armáda zaútočila na izraelské letouny nad Sýrií. Neúspěšně, kontruje Izrael

Syrská armáda v úterý oznámila, že nad Sýrií sestřelila izraelské bojové letadlo a dron. Stroje podle agentury SANA útočily na pozice syrské vlády na jihu země. Izrael likvidaci svých letounů popřel – vypálené syrské rakety se podle něj minuly cílem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Muž ze starého tanku sleduje boje v Sýrii (Izraelem kontrolovaná část Golanských výšin, den před vyhlášením příměří).

Muž ze starého tanku sleduje boje v Sýrii (Izraelem kontrolovaná část Golanských výšin, den před vyhlášením příměří). | Zdroj: Reuters

Podle SANA napadl izraelský letoun pozice syrské armády v jižní provincii Kunajtra v jednu hodinu v noci (o půlnoci SELČ). Syřané se však úspěšně ubránili a sestřelili jak bojové letadlo, tak doprovodný dron, oznámila syrská státní agentura.

Izraelské letectvo v noci na úterý ostřelovalo pozice syrského dělostřelectva – reagovalo tak na pondělní incident, kdy syrská střela zasáhla Izraelem ovládanou část Golanských výšin.

Rusko rozmístilo v Sýrii operativní skupiny pro kontrolu příměří. Nasadí i drony

Číst článek

Zprávu SANA však Izrael popřel s tím, že Syřané proti jeho strojům skutečně vyslali rakety typu země-vzduch, letouny ale nezasáhly.

Od pondělního večera platí v Sýrii křehký klid zbraní dojednaný minulý týden Moskvou a Washingtonem. Příměří má trvat nejprve 48 hodin a pak má být prodlužováno, podle syrské armády na celý týden.

Úterní zprávy z místa popisují, že klid zbraní je plošně dodržován, přesto ho narušují ozbrojené incidenty. Koordinační výbory v Aleppu hlásí, že ve městě je slyšet občasná střelba.

mls Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme