Provoz na trati na Hodonínsku zablokovala smrtelná nehoda. Po srážce s vlakem zemřel traktorista

Ve Vnorovech na Hodonínsku se srazil osobní vlak s traktorem, jehož řidič zemřel. Osm lidí bylo lehce zraněno. Provoz na trati z Hodonína ve směru na Slovensko je zastavený a cestující převáží náhradní autobusy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Hodonínsku se srazil osobní vlak a traktor

Na Hodonínsku se srazil osobní vlak a traktor | Zdroj: ČTK

Nehoda se stala na trati z Hodonína přes Vrbovce do Nového mesta nad Váhom. „Ke střetu došlo na železničním přejezdu. Máme hlášené i zraněné,“ řekla mluvčí Českých drah Monika Bezuchová.

„Řidič traktoru zemřel ještě před příjezdem záchranné služby," uvedla mluvčí jihomoravské záchranné služby Hedvika Kropáčková.

Záchranná služba na místě ošetřila osm lehce zraněných. Ti byli posléze převezeni do nejbližších nemocnic.

„Zdravotnická záchranná služba je poté, co jim poskytla první pomoc, převezla na chirurgické a interní ambulance nemocnice v Kyjově a Hodoníně. Dispečerka na místo poslala kromě pozemních posádek i vrtulník, ten však byl vzhledem k úmrtí pacienta odvolán,“ dodala Kropáčková.

Provoz na trati na Hodonínsku zablokovala smrtelná nehoda | Foto: ČTK

Mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška uvedl, že jeden z vagonů hořel. Podle policejního mluvčího Petra Zámečníka všechny čtyři vagony vlaku vykolejily, hasičům se ale podařilo zajistit je proti převrácení.

Policie bude podle Zámečníka zjišťovat, zda výstražná signalizace na přejezdu fungovala v době nehody. Ve vlaku mělo jet 25 cestujících.

Nehodu nejspíš zavinil řidič traktoru. „Je to přejezd, který je zabezpečen výstražným křížem. Takže i kdybychom spekulovali a bavili se o tom, že by světlo nefungovalo, je povinností řidiče silničního vozidla se rozhlédnout,“ řekl Jan Kučera z Drážní inspekce.

Podle mluvčí Českých drah cestující musí počítat s dopravním omezením. „Trať bude určitě uzavřena minimálně dvě hodiny, ale budeme to upřesňovat tak, jak budeme dostávat informace od hasičů a drážní inspekce,“ uvedla mluvčí Radka Pistoriusová.

Na Hodonínsku se srazil osobní vlak a traktor | Foto: ČTK

ČTK, Barbora Maxová, Jiří Svatoš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme