V Lize mistrů asi dominovat nebudeme, tuší Vaclík. Na úvod čeká Basilej přemožitel Plzně

Žádný český tým si v tomto roce neposlechne znělku fotbalové Ligy mistrů. Dva čeští reprezentanti ji ale mohou slyšet, když budou večer stát před začátkem úvodního utkání v Basileji. Tamní tým bude hostit ve skupině A Ludogorec Razgrad a neměli by u toho chybět obránce Marek Suchý ani brankář Tomáš Vaclík.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík v základní části LM obstál v elitní konkurenci, s Basilejí postoupil do jarní vyřazovací části

Tomáš Vaclík v základní části LM obstál v elitní konkurenci, s Basilejí postoupil do jarní vyřazovací části | Zdroj: Reuters

Osm soutěžních zápasů, osm vítězství. Švýcarská soutěž v posledních letech nedělá Basileji velké problémy a Tomáš Vaclík by mohl za pevnou obranou efektivně fungovat i na poloviční úvazek.

„Ze Švýcarska jsme zvyklí držet balon, kombinovat a dominovat. Ale v Lize mistrů se to může obrátit a můžeme to být my, kdo bude míč nahánět. V zápasech s Arsenalem a PSG je takový předpoklad velký,“ tuší český brankář Tomáš Vaclík.

Přehrát

00:00 / 00:00

V první hrací den Ligy mistrů bude hrát i Basilej s Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým

Na úvod Ligy mistrů ale proti němu stát papírově mnohem snazší soupeři. „Ludogorec jsem viděl dvakrát s Plzní. Před dvěma lety jsme s nimi už v Lize mistrů hráli, takže nějaké zkušenosti s nimi už máme,“ vzpomíná na hladké domácí vítězství 4:0, ale i porážku v Bulharsku 0:1.

Přestože celá soutěž teprve začíná, pro Basilej jde o jedno z nejdůležitějších utkání. Až po něm se bude Tomáš Vaclík zajímat, jak dopadl zřejmě nejprestižnější souboj z dnešního programu - střetnutí dalších celků skupiny A Paris Saint-Germain a Arsenalu.

Velkokluby se spolu utkají poprvé po 23 letech, ve kterých se kvalita obou týmů výrazně měnila.

Novým šéfem UEFA bude Nizozemec, nebo Slovinec. Vliv bude mít i na reformu Ligy mistrů

Číst článek

„Současné PSG je opravdu silné ve středu hřiště. Záloha bude v tom utkání nejdůležitější. Jejich hráči jsou techničtí, šikovní s míčem, takže musíme uzavírat všechny skuliny a zabránit tomu, aby dokázali zásobovat útočníky,“ plánuje francouzský trenér Arsenalu Wenger, jak na své krajany vyzrát.

Teorii začne uvádět od 20 hodin a 45 minut, kdy začne i dalších šest zápasů skupin B, C a D.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme