Clintonová mohla být otrávena, tvrdí slavný patolog. Podezřívá Putina a Trumpa

Uznávaný americký soudní patolog Bennet Omalu doporučil volebnímu štábu Hillary Clintonové, aby nechal prověřit její krev na přítomnost jedů. V úterý o tom informoval list The Washington Post. Prezidentská kandidátka v neděli kvůli nevolnosti předčasně odešla z pietního aktu k 11. září a později přiznala, že má zápal plic. Incident znovu rozvířil debatu o jejím zdraví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Clintonová opouští ceremoniál k uctění obětí 11. září

Clintonová opouští ceremoniál k uctění obětí 11. září | Zdroj: Reuters

Omalu toxikologickou analýzu krve Clintonové doporučil na svém účtu na twitteru. „Je možné, že byla otrávena," uvedl lékař původem z Nigérie.

Podezření zakládá na tom, že nevěří ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi ani republikánskému prezidentskému kandidátovi Donaldu Trumpovi, který prý Putina obdivuje.

The Washington Post v této souvislosti připomíná, že podle britských vyšetřovatelů Putin stojí za otravou bývalého ruského agenta a pozdějšího odpůrce režimu Alexandra Litviněnka v Londýně v roce 2006.

„Nevěřím Putinovi ani Trumpovi. Jsou schopni všeho," napsal Omalu. Uživatelé sociální sítě ale na jeho obvinění reagovali většinou skepticky.

'Dvacet sekund vašeho videa změní historii Ameriky,' píšou Čechovi, který natočil kolaps Clintonové

Číst článek

Omalu se v USA proslavil skandálem, který vyvolal svou studií o lidském mozku, jenž podle něj není dostatečně chráněn proti častým úrazům.

Rozpoutal tím válku s americkou Národní fotbalovou ligou. Varoval totiž, že mnozí hráči mohou být v důsledku častých nárazů postiženi chronickou traumatickou encefalopatií, která vyvolává deprese.

Příběh nigerijského patologa byl loni zfilmován, hlavní roli lékaře ztvárnil Will Smith, který byl za tuto úlohu nominován na Zlatý globus. Snímek nazvaný Diagnóza: Šampion je v České republice na nosičích k dispozici od letošního srpna.

Okamžik, kdy se Hillary Clintonové na pietním aktu k 11. září udělalo nevolno, s pomocí ochranky nastoupila do auta a odjela, natočil Čech žijící ve Spojených státech Zdeněk Gažda. Záznam už má podle něj na twitteru víc než 10 milionů zhlédnutí.

ČTK, mah Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme