Clintonová se po zápalu plic naplno vrátila do kampaně před prezidentskými volbami

Americká politička Hillary Clintonová se naplno vrátila do kampaně před prezidentskými volbami. Demokratická kandidátka onemocněla zápalem plic a na několik dnů se odmlčela. Podle nových průzkumů mínění je rozdíl mezi oběma kandidáty těsnější než před několika týdny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová

Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová | Zdroj: Reuters

Viditelně odpočatá Hillary Clintonová vystoupila na pódium při mítinku v Severní Karolíně za zvuků písně Jamese Browna I Feel Good (Cítím se dobře). Řekla, že bylo správné poslechnout rady lékařů a zůstat tři dny doma, i když se jí do toho vůbec nechtělo.

„Miliony Američanů si to nemohou dovolit," poznamenala Clintonová. Do boje o voliče vyrazila po třídenní pauze. Ve chvíli, kdy nové průzkumy potvrdily nárůst preferencí jejího republikánského rivala.

Donald Trump v celonárodních průzkumech dotahuje těsný náskok demokratické političky. V některých klíčových regionech, jako je Iowa, Ohio či Florida ji dokonce předstihnul.

Po debatě kolem zdraví Clintonové i Donald Trump zveřejnil víc informací o svém zdravotním stavu. Podle lékařské zprávy má milovník rychlého občerstvení nadváhu, krevní tlak v normě a bere léky na snížení cholesterolu.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme