Sesuv půdy, vykolejený vlak a kolony aut. Přívalový déšť ochromil jih Anglie

Značné potíže způsobil v jižní Anglii v noci na dnešek a ráno přívalový déšť. U Watfordu vůli sesuvu půdy vykolejil vlak. Na několika místech musela policie uzavřít některé zaplavené dálniční úseky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle meteorologů spadlo na některých místech za pár desítek minut takové množství srážek, které odpovídá dvoutýdennímu průměru.

Podle meteorologů spadlo na některých místech za pár desítek minut takové množství srážek, které odpovídá dvoutýdennímu průměru. | Zdroj: Reuters

Při nehodě vlaku, který jel z Milton Keynes do londýnské stanice Euston, se naštěstí zranili jen dva lidé. Do vykolejené soupravy přitom ještě lehce narazil další vlak jedoucí opačným směrem.

Obrovské kolony se vytvořily na dálnicích v okolí Londýna, kde některé úseky připomínaly jezerní plochu. V hrabstvích Oxfordshire a Berkshire jsou hasiči v nepřetržitém nasazení a odčerpávají vodu ze zatopených ulic, domů nebo železničních zastávek.

Přívalové deště ochromily Anglii. | Foto: Reuters

Zavřené zůstaly některé školy a řada firem umožnila zaměstnancům pracovat z domova. Podle meteorologů spadlo na některých místech za pár desítek minut takové množství srážek, které odpovídá dvoutýdennímu průměru.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme