Jihostroj se připravuje na novou sezonu se třemi novými posilami

18. září 2016

Českobudějovický Jihostroj by v nové volejbalové sezoně chtěl vylepšit loňskou bronzovou bilanci. Klub výrazně proměnil tvář. Divákům představí Chilana Geverta, Američana Hackwortha a Ukrajince Toduu.

Volejbalisté jsou v plné přípravě na novou sezónu. Trenér Jan Svoboda již může počítat i s novými posilami. „Zapojili se hned od začátku, kromě ukrajinského blokaře, který měl problémy s vízem, tak přijel asi o dva týdny později,“ říká.

„Kdo má něco za sebou, to je především Chilan Gevert. Prožil čtyři výborné sezóny v německé lize. Naopak Hackworth a Todua jsou mladí hráči, kteří ještě zkušenosti sbírají,“ dodává.

Příznivci volejbalu mohou v Českých Budějovicích vyrazit na první letošní přípravné zápasy. V úterý 20. září bude Jihostroj hrát doma s rakouským celkem, o týden později s Příbramí.

Otázkou je, v jakém stavu a v jakém rozpoložení dorazí na tréninky ti, kteří si plní reprezentační povinnosti. V Jihostroji to jsou hned čtyři najednou: Sobotka, Habr, Kryštof a Michálek. „Reprezentanti přijdou připravení, v tom problém není, oni budou rozehraní, budou mít za sebou dvacet dobrých zápasů. Problém je, že jim v listopadu dojde šťáva a jejich výkony kolem Vánoc a Nového roku jdou obecně vždycky výrazně dolů,“ dodává trenér.

Start nejvyšší soutěže se pomalu blíží. Jihostroj bude hrát extraligu, český pohár a také Challenge Cup. Ambice má velké. „Cítíme malou křivdu z loňské sezóny. Zdálo se nám, že ji máme dobře rozehranou a nebyli jsme rádi, jaký to vzalo konec. Prostě nás ty nemoci skolily natolik, že z toho bylo jen třetí místo. Takže rádi bychom se vrátili na nejvyšší příčky,“ říká Jan Svoboda.

autor: kaj
Spustit audio