Chomutov a Kometa zůstávají v extralize stoprocentní, Plzeň je stále bez bodu

Podkrušnohorské derby v rámci čtvrtého kola hokejové extraligy lépe zvládli hokejisté Chomutova, kteří vyhráli v Litvínově 4:2. Plný počet bodů má i Kometa, která uspěla na ledě trápící se Plzně. Třinec vyhrál na Spartě až po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Piráti Chomutov si blahopřejí ke 4. vítězství v řadě

Piráti Chomutov si blahopřejí ke 4. vítězství v řadě | Zdroj: ČTK

Verva Litvínov – Piráti Chomutov 2:4 (0:0, 0:2, 2:2)

Chomutov i na litvínovském ledě prokázal, že je nejlepším týmem začátku extraligy ve využití přesilovek. Hned na začátku druhé třetiny potrestal nešetrný zákrok domácího kapitána Jan Rutta. O necelou později zdvojnásobil domácí vedení David Kämpf.

16 minut před koncem využil další početní výhodu Michal Poletín a zvýšil už na 3:0 pro hosty. Za Vervu sice stihl dva góly vstřelit Lukeš, jenže vyrovnat už se Vervě nepovedlo a do prázdné branky uzavřel skóre na 4:2 Ivan Huml. Hostující diváci se s halou rozloučili pokřikem „vládci severu“ na oslavu vítězství v podkrušnohorském derby.

HC Škoda Plzeň – HC Kometa Brno 3:6 (1:4, 1:0, 1:2)

Indiáni z Plzně a brněnská Kometa začínají odlišný vstup do sezony. Zatímco Plzeň ještě nebodovala, Brno je stoprocentní a stejná bilance platí i po čtvrtém kole. Jihomoravané na západě Čech zvítězili 6:3.

Ke čtvrté výhře v řadě nasměrovala Kometu už první třetina. Na přelomu páté a šesté minuty se prosadili Čermák s Kvapilem a ještě do první přestávky se vsítil dva góly i Martin Dočekal.

Dvougólovým střelcem zápasu byl nakonec i kapitán v modrém hrající Komety Leoš Čermák, když v závěru pojistil tříbrankový náskok svého týmu.

Branky a nahrávky: 9. Stach (T. Svoboda), 35. D. Kubalík (Kracík), 56. Yellow Horn (Koreis) - 5. L. Čermák (J. Káňa II, Dočekal), 6. Kvapil (M. Erat, Nečas), 9. Dočekal z trest. střílení, 14. Dočekal (J. Káňa II), 46. Zaťovič (Haščák, V. Němec), 59. L. Čermák (J. Káňa II). Rozhodčí: Hodek, Krob - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:7, navíc Kováčik (Brno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3524.

HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 3:4 po sn. (1:1, 2:2, 0:0 – 0:0)

V atraktivním duelu dvou posledních finalistů měl blíž k vítězství Třinec, který na Libni vedl nad Spartou už 3:1. Jenže aktuální vicemistrů dokázal ještě do druhé přestávky vyrovnat. Z dorážky snížil Petr Vrána a na 3:3 dorovnal s pomocí tyče Miroslav Forman.

Třetí třetina ani následné prodloužení nerozhodly, a tak došlo na samostatné nájezdy. Ve třetí sérii ji zakončením pod břevno rozhodl Jakub Petružálek, který rozhodl o vítězství Ocelářů 3:2. Třinec poprvé nevyhrál v základní hrací době a v tabulce je třetí.

HC Dynamo Pardubice – Bílí Tygři Liberec 4:5 (2:2, 1:2, 1:1)

Pokračuje trápení Pardubic, které na domácím ledě tentokrát těsně podlehly Liberci. Dynamo dvakrát vedlo, jenže za stavu 3:2 udeřil aktuální mistr. Jánošík s Bulířem během tří minut skóre otočili a Michal Plutna zkraje třetí části propálil Maxwella ranou, která byla při výsledku 5:4 pro Liberec vítězná.

Vítkovice - Hradec Králové 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)

Vítkovický Patrik Bartošák je zatím nejzaměstnanějším brankářem úvodu soutěže a hodně práce měl i proti Hradci Králové. Čelil 26 střelám Mountfieldu a pustil pouze dvě, když uprostřed zápasu otočili skóre hostující Jarůšek a Pavlík.

Jenže vítkovická aréna byla svědkem ještě jednoho zvratu. Před třetí přestávkou se v rozmezí dvou a půl minuty prosadili Roman Szturce a Lukáš Klok. Zajistili tak ostravskému týmu první tříbodový zisk po vítězství 3:2.

Branky a nahrávky: 12. Roman (D. Květoň, Olesz), 37. Szturc (P. Zdráhal), 39. Klok (Kurovský, Sloboda) - 29. Jarůšek (T. Knotek, Šimánek), 32. R. Pavlík (Vydarený, T. Knotek). Rozhodčí: Čech, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5, navíc Štajnoch (Hradec Králové) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3302.

BK Mladá Boleslav – PSG Zlín 5:4 (3:1, 1:3, 1:0)

Zlín v Mladé Boleslavi prohrával už 0:3 v první a 1:4 na začátku druhé třetiny, pak se ale vzchopil a Středočeši ještě do druhé přestávky vedení promrhali. Prosadili Burkats, Říčka a Ondráček ve 37. minutě vyrovnával na 4:4.

Rozhodující moment zápasu přišel po pěti minutách třetí třetiny. Přečíslení dva na jednoho vybojoval na modré čáře mladoboleslavský Radan Lenc a Tomáš Hyka přeci jen zajistil Bruslařskému klubu tři body. Ševce Středočeši porazili už pošesté za sebou.

Branky a nahrávky: 5. Musil (Lenc), 15. M. Látal (Urban), 16. Orsava (Pacovský, Žejdl), 22. Lenc (Musil, Hyka), 46. Hyka (Lenc) - 18. J. Ondráček (Kotvan, Marušák), 23. Bukarts (P. Holík, Kotvan), 30. Říčka (P. Holík, Bukarts), 37. J. Ondráček (Blaťák, Bořuta). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Diváci: 3089.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme