Dělobuchy a petardy: den před volbami zaútočili na ruské velvyslanectví v Kyjevě aktivisté

Skupina asi 20 ukrajinských aktivistů v noci na sobotu zasypala ruské velvyslanectví v Kyjevě petardami a dělbuchy. Rusko proti tomu protestovalo a důrazně požádalo Ukrajinu o zajištění bezpečnosti svých zastupitelských úřadů na Ukrajině před nedělními ruskými parlamentními volbami. Aktivistům vadí úmysl Ruska uspořádat volby i na anektovaném Krymu, píše agentura Reuters.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aktivisté na ruskou ambasádu zaútočili petardami a dělobuchy

Aktivisté na ruskou ambasádu zaútočili petardami a dělobuchy | Zdroj: Reuters

Ukrajinský premiér Volodymyr Hrojsman noční incident odsoudil a nazval ho nepřijatelným chuligánstvím. Kyjevská policie ale nikoho z útočníků nezadržela.

Hrojsman prohlásil, že Ukrajina nebude posilovat bezpečnostní složky v okolí ruských diplomatických misí v Kyjevě, Charkově, Oděse a ve Lvově. Jejich bezpečnost zajišťujeme v běžném režimu, uvedl ukrajinský premiér.

Předsedkyně ruské volební komise Ella Pamfilovová oznámila, že volby v zahraničí, včetně Ukrajiny, jsou dobře připravené. Ukrajinský prezident Petro Porošenko ale před několika dny ruské volby na území Ukrajiny zakázal.

Všichni měli stejné podmínky, řekl Putin před volbami. Ze 70 stran prošlo registrací jen 14

Číst článek

Martin Dorazín, Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme