Počet obětí tajfunu Meranti v Číně a Tchaj-wanu stoupl na 28 lidí. Další bouře se blíží

Na nejméně 28 mrtvých stoupl počet obětí tajfunu Meranti, který se v minulých dnech přehnal přes Tchaj-wan a jihovýchodní Čínu, uvedly v sobotu v další předběžné bilanci tamní úřady. V Číně nejméně 14 osob stále pohřešují. Na postižené oblasti, kde Meranti přiměl k evakuaci statisíců lidí, má přitom podle agentury AP udeřit další silná bouře Malakas.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O víkendu by měl nad Japonsko dorazit tajfun Talim (ilustrační foto)

O víkendu by měl nad Japonsko dorazit tajfun Talim (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Na Tchaj-wanu zemřeli podle nové bilance nejméně dva lidé a další desítky obyvatel utrpěly zranění. Čína zvýšila počet obětí z deseti na 13 a pohřešovaných z 11 na nejméně 14.

Televizní stanice podle AP ukazují stále zaplavené ulice a spadané sloupy elektrického vedení. Bez elektřiny se od čtvrtka dočasně ocitly miliony obyvatel.

V Tchaj-wanu v hlavním městě Tchaj-pej v sobotu zavřely úřady a školy v rámci opatření před další silnou bouří nazvanou Malakas. Ta má být slabší než Meranti, ale přesto nebezpečná.

Podle agentury Reuters s odvoláním na Čínské národní meteorologické centrum zasáhne Tchaj-wan v noci ze soboty na neděli.

Tchaj-wan očekává další silnou bouři Malakas | Foto: Reuters

Čína v sobotu také vydala výstrahu před druhým tajfunem v jednom týdnu. Bouře Malakas má přinést silné deště k pobřeží čínských provincií Če-ťiang a Fu-ťien.

Čínské úřady již v sobotu během dne kvůli bouři vydaly žlutou výstrahu. Tu ale později zvedly na oranžovou, poté co se bouře dostala k Tchaj-wanu.

Podle čínské zpravodajské agentury Sin-chua byly do provincií Če-ťiang a Fu-ťien poslány týmy pro technickou pomoc a podporu.

Tchaj-wan očekává další silnou bouři Malakas | Foto: Reuters

ČTK, dp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme