Autonehodu v Zábřehu na Šumpersku nepřežili čtyři lidé. Jeden raněný byl převezen do nemocnice

Na hlavním tahu v Zábřehu na Šumpersku se střetl osobní automobil s autobusem. V autě cestovalo pět lidí, čtyři z nich nehodu nepřežili. Pátého pasažéra vyprostili z vozidla hasiči, následně ho s vážnými zraněními převezli záchranáři do nemocnice. Cestujícím v autobuse se nic nestalo. Podle šumperské policejní mluvčí Marie Šafářové je silnice zcela uzavřena a doprava je odkláněna na objízdné trasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda | Foto: Hasičský záchranný sbor Úst. kraje, Michal Hrdlička

Nehoda se stala kolem 19. hodiny v Olomoucké ulici na hlavním tahu městem. Podle mluvčího zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Zdeňka Hošáka na místě zasahovaly posádky tří výjezdových stanovišť zdravotníků, jedna z nich kolem nehody právě projížděla.

„Odehrála se přímo před nimi a posádka ihned zahájila péči u zraněných zaklíněných osob v osobním vozidle," uvedl Hošák. Čtyřem lidem už lékaři pomoci nemohli, pátého pasažéra vyprostili z auta hasiči.

„Zdravotníci pacientovi poskytnuli komplexní přednemocniční neodkladnou péči, muže napojili na umělou plicní ventilaci, invazivně aplikovali příslušnou medikaci a imobilizovali jej pomocí fixačních pomůcek. Vážně zraněného muže následně převezla posádka k navazující nemocniční péči na oddělení urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice," dodal Hošák.

K totožnosti zemřelých ani k příčině nehody policie zatím nic neuvedla. „Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření," řekla policejní mluvčí Marie Šafářová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme