Češi před bitvou s týmem Evropy nekalkulují. Prohra s Kanadou nám může pomoct, myslí si Nakládal

Vysoká prohra s Kanadou sice na Světovém poháru české hokejisty hodně zabolela, ale popravdě, vítězství proti domácím čekal málokdo. Dění ve skupině A tak zamotal večerní soupeř českých hokejistů – tým Evropy výhrou nad Spojenými státy. A právě proti němu se Češi v pondělí večer pokusí zvrátit hrozící nebezpečí vyřazení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté budou muset přitlačit i proti Týmu Evropy. Na Kanadu jim síly nestačily

Čeští hokejisté budou muset přitlačit i proti Týmu Evropy. Na Kanadu jim síly nestačily | Zdroj: ČTK

Matematických možností, jak projít mezi čtyři nejlepší týmu turnaje v Torontu, je pro české hokejisty několik. Bez získávání bodů to ale nepůjde.

Ona výhra týmu Evropy, se kterým si to Češi mají rozdat o udržení naděje na cestu dál, může být problém. Všichni si to ale nemyslí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Češi budou vyčkávat a hrát chytře, hlavně ve středním pásmu, myslí si Slovák Marián Hossa, útočník Týmu Evropy

„Nikdo nečekal, že Kanadu porazíme. Teď si myslím, že je to takhle lepší pro nás, že nám to může pomoct. Před turnajem jsme věděli, že budeme muset udělat dvě výhry,“ říká obránce Jakub Nakládal.

Je si vědom toho, že pro českou reprezentaci se nic nemění. Dvě výhry, tedy čtyři body, nebo dokonce i tři body ji mohou posunout dál. Ale podle jiného obránce Zbyňka Michálka je na počítání scénářů vývoje skupiny A velmi brzy.

„Je brzy na to, abychom o tom mluvili, ukáže až pozdější vývoj. Evropa proti Americe odehrála dobrý zápas, nikdo nečekal, že ji může porazit. Byli takticky připravení a asi jim moc šancí nedali, takže to bylo zasloužené,“ myslí si Nakládal.

Jestli je někdo v klidu, je to tým Evropy, potažmo jeden z jeho útočníků – Slovák Marián Hossa. „Bude to úplně jiný zápas. Američané byli agresivnější, Češi budou spíš vyčkávat a hrát chytře, hlavně ve středním pásmu,“ předpokládá Hossa.

Češi se proti slovenským hokejistům – aniž by to bylo federální derby – představí v národním dresu na Světovém poháru v 21 hodin středoevropského letního času. Jen místo česko-slovenského souboje, to bude duel česko-evropský.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme