Ministerstvo vnitra chce posílit rozpočet o miliardu a sto milionů korun, peníze půjdou na boj proti terorismu

Ještě miliardu a sto milionů korun požaduje ministerstvo vnitra od vlády do svého rozpočtu na příští rok. Většina těchto prostředků má jít na opatření v boji proti terorismu. Oznámil to šéf vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

cvičení zásahových jednotek a Útvaru rychlého nasazení, Praha Braník

cvičení zásahových jednotek a Útvaru rychlého nasazení, Praha Braník | Foto: Martin Svozílek

Ministr o tom chce jednat se šéfem státní kasy Andrejem Babišem (ANO 2011) před středečním jednáním vlády o rozpočtu.

„Nemyslím si, že je potřeba o tom nějak zdlouhavě debatovat. Uvidíme, jestli by ministerstvo financí našlo nějaké další prostředky pro podporu policie,“ komentuje vládní schůzku Chovanec.

Babiš je ale opačného názoru. „Myslím, že to není reálné, protože pan ministr v minulosti dostal na migraci tuším jednu nebo 1,3 miliardy. Jeho rozpočet byl významně navýšen a má tam ještě různé nespotřebované nároky. Středa je poslední den, abychom se na rozpočtu domluvili,“ reagoval Babiš na dnešní Chovancovu výzvu.

Autor reorganizace policie Laube ukončil služební poměr, zaměstná ho Chovanec

Číst článek

Andrej Babiš zatím Chovancovi přidal na boj proti terorismu necelé dvě miliardy. Přidělené peníze chce vnitro použít například na nákup útočných pušek nebo ochranných štítů.

Ministerstvo chce dále pro policejní složky nakoupit nová auta nebo informační technologie. Sto padesát milionů by mohli získat i hasiči na vybavení pro zásahy související s terorismem.

Václav Štefan, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme