Firma měla zabezpečit problémový přejezd u Studénky. Nevyřídila si ale potřebná povolení

Šest dopravních značek, semafor s kamerami a dva radary. To měl být nový zabezpečovací systém, který měl ve Studénce zabránit vjezdu na železniční přejezd. Soukromá firma FDP-Future product design ho tam chtěla instalovat ve čtvrtek. Chybí jí k tomu ale potřebné povolení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přejezd ve Studénce

Přejezd ve Studénce | Foto: Michal Polášek

Společnosti chybí povolení potřebné k instalaci podobného zařízení. Pro Studénku ho vydává odbor dopravy v nedalekém Bílovci, kde měla firma předem požádat o takzvané povolení místní úpravy. Jak ale zjistil Radiožurnál, podle Radoslava Bialíka z odboru dopravy na radnici v Bílovci o ně nikdo nepožádal.

Bez něj nemůže nikdo podobné zařízení na silnici vybudovat.

Ještě v pondělí ředitel společnosti FDP Vladimír Kranz tvrdil, že povolení k instalaci mají. Poté, co se o věc začal zajímat Český rozhlas, v úterý přiznal, že mají pouze krátkodobé povolení k testování zařízení za účasti Policie ČR.

Firma tak čtvrteční instalaci zrušila do té doby, než vyřídí potřebné dokumenty. Na úseku asi dvou set metrů chce postavit šest světelných dopravních značek včetně semaforu, který měl řidiče zdržet do té doby, než se na železničním přejezdu sklopí závory.

Podle Romana Budského z týmu dopravní bezpečnosti ale může takové množství značek řidiče zmást.

Luděk Hubáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme