Hokejové Pardubice odvolaly trenéra a propustily dvě letní posily. Novým trenérem bude Martinec

Vedení klubu HC Dynamo Pardubice po neuspokojivých výsledcích odvolalo německého trenéra Petera Draisaitla. Nově povede tým klubová legenda Vladimír Martinec jako šéftrenér.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání hokejových šampionů v Jihlavě. Trenéři Josef Augusta a Vladimír Martinec

Utkání hokejových šampionů v Jihlavě. Trenéři Josef Augusta a Vladimír Martinec | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

„Intenzivně řešíme současnou situaci. Sportovní výsledky našeho A týmu jsou krajně neuspokojivé, a tak jsme se nejen z tohoto důvodu rozhodli odvolat trenéra Petera Draisaitla,“ napsal na klubových stránkách spolumajitel klubu Jaroslav Šuda.

Draisaitl vedl klub ve 33 utkáních, z nichž Dynamo 12 vyhrálo a 11 prohrálo. Problémem však je, že většinu výher získal tým v minulé sezoně. V té letošní nezískal klub ještě ani bod. Proto jsou Pardubice na posledním místě se skóre 10:22.

Klub opouští také dvě letní posily, obránce Martin Rýgl, který přišel z Mladé Boleslavi, a útočník Justin Hodgman. „Jeho příchod na pozici centra si vyžádal Peter Draisaitl. Nejsme spokojeni s jeho celkovým působením v naší organizaci, a tak jsme se rozhodli jej z kádru vyřadit,“ vysvětluje konec kanadského útočníka generální manažer Pavel Rohlík. Klub nyní hledá adekvátní náhradu na jeho místo.

Tým má týden na přípravu

Tým jako šéftrenér povede Vladimír Martinec, který bude šéfovat třem trenérům, Michalu Mikeskovi, Karlu Beranovi a Pavlu Rohlíkovi, který bude i nadále působit v klubu jako generální manažer.

„Michal Mikeska je mladým progresivním trenérem, který je schopen dát týmu řád a disciplínu, je zdravě sebevědomý. Nebude se bát zakřičet na hráče a nebude s nimi kamarád. S Karlem Beranem se známe dlouho, nechci ho nyní spojovat se současným neúspěchem. Musíme si uvědomit rozsah jeho kompetencí, které dosud měl,“ popisuje své nové kolegy generální manažer.

„Jsme jeden tým a všechny nás čeká těžká práce, ale my ji zvládneme. Chceme vrátit pardubický hokej minimálně na střední místa v tabulce. V současnosti nedosahujeme na dobré výsledky, ale máme kvalitní tým, který rozhodně musí hrát výše,“ řekl Martinec.

Jak se Dynamu pod novými trenéry povede, se ukáže v úterý 27. září, kdy se hráči Pardubic představí v Chomutově. Páteční duel se Zlínem byl posunut kvůli instalaci nové multifunkční obrazovky na stadionu.

Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme