U Brna rychlík usmrtil člověka. Nehoda zastavila vlaky směřující do Bratislavy a Vídně

Nedaleko Hrušovan u Brna v úterý v podvečer srazil rychlík člověka. Podle policejního mluvčího Pavla Švába chodec, který se pohyboval na kolejišti, zemřel. Mezi Brnem a Bratislavou nejezdí vlaky. Mluvčí Českých drah Monika Bezuchová uvedla, že zpoždění nabírají jak regionální vlaky, tak ty dálkové, které míří do Vídně. Trať je zatím průjezdná pouze o jedné koleji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlak (ilustrační foto)

Vlak (ilustrační foto) | Foto: Martin Svozílek | Zdroj: Český rozhlas

Na místě v současnosti zasahuje policie. Podle jejího mluvčího neměl člověk, kterého vlak srazil, šanci přežít. Nehoda se stala v nepřístupném terénu, policie nyní další okolnosti prošetřuje.

Zpoždění se týká deseti vlaků, číslo ale ještě může narůstat, uvedla mluvčí Českých drah Monika Bezuchová.

„Předpoklad je, že budeme mimořádnou událost řešit do 23. hodiny. Vlaky regionální dopravy budou nahrazeny autobusy a vlaky dálkové dopravy budou částečně odkloněny,“ dodala.

Nehoda i na Berounsku

Nejedná se navíc o jedinou dopravní nehodu dne. Poblíž Všenor u Prahy v pondělí večer rychlík srazil a zranil muže. Muž pod vlak skočil. Záchranářský vrtulník zraněného přepravil do nemocnice. Nehoda podle webu Českých drah na téměř hodinu zastavila vlaky na hlavní trati mezi Prahou a Berounem.

Na dvojkolejné trati na Plzeň byla zastavena doprava mezi stanicemi Dobřichovice a Praha-Radotín, České dráhy vlaky nahradily autobusy. Úplné obnovení provozu se očekává zhruba dvě hodiny po půlnoci.

Tomáš Bystrý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme