Exprezident Bush starší ve volbách podpoří Clintonovou, tvrdí členka klanu Kennedyů

Bývalý americký republikánský prezident George H. W. Bush v nadcházejících prezidentských volbách prý podpoří demokratickou kandidátku Hillary Clintonovou. Tvrdí to členka klanu Kennedyů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

George H. W. Bush

George H. W. Bush | Foto: White House

Kathleen Kennedyová Townsendová, bývalá zástupkyně guvernéra státu Maryland, na svém facebookovém profilu v pondělí zveřejnila fotku dvaadevadesátiletého Bushe s nápisem „Prezident mi sdělil, že bude volit Hillary!!“ Townsendová později pro server Politico.com potvrdila autentičnost, s Bushem se prý setkala ve státu Maine.

George H. W. Bush, 41. prezident USA, by tak byl nejvýznamnějším zástupcem republikánů, který by podpořil Clintonovou. Je přitom neobvyklé, aby bývalí prezidenti podporovali kandidáty opačných stran.

Bushův mluvčí Jim McGrath v prohlášení řekl, že hlasování bývalé hlavy státu je soukromou záležitostí, a volby nekomentuje. Informaci Kennedyové ale prý prověří.

Exprezident Bush starší i jeho syn, taktéž bývalý prezident George W. Bush, už dříve řekli, že veřejně nepodpoří kandidáta Donalda Trumpa. Ten v republikánských primárkách porazil Bushova druhého syna a bývalého guvernéra Floridy Jeba Bushe. Nikdo z vlivného politického klanu se ani neúčastnil republikánského stranického sjezdu v Clevelandu, při kterém byla Trumpova nominace potvrzena.

Jan Řápek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme