Německá policie zatkla 16letého Syřana. Byl v kontaktu s islamisty a připraven k akci

Německá policie zadržela v úterý v Kolíně nad Rýnem 16letého syrského uprchlíka, který byl napojen na islamisty. Podle policejního mluvčího Klause-Stephana Beckera měl mladík k dispozici konkrétní návod na sestrojení bomby a byl připraven útok spáchat, informuje agentura DPA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá policie (ilustrační foto)

Německá policie (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Podle agentury Reuters byl zatčený uprchlík v kontaktu s lidmi napojenými na Islámský stát. „Vyhodnocení obsahu mladíkova telefonu dokazuje jeho kontakty na osobu žijící v zahraničí a mající příjmy od Islámského státu, která se snažila získat mladé Syřany pro islamistické aktivity,“ sdělila na středeční tiskové konferenci kolínská policie.

Od této osoby měl mladík získat zcela konkrétní návod k domácímu sestrojení bomby. Policie ale nemá důkazy o tom, že by si zadržený stačil k výrobě bomby opatřit potřebný materiál, uvádí dále agentura DPA. Při jedné internetové komunikaci měl dát mladík najevo 'jednoznačnou připravenost' k akci.

16letého Syřana zatkla jednotka speciálního nasazení v jedné z kolínských tělocvičen, která sloužila jako ubytovna pro běžence.

Sousední Francie minulý týden kvůli napojení na islamisty a plánování teroristického útoku uvalila vazbu na 15letého chlapce.

ph Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme