Plzeň v MOL Cupu deklasovala Hlučín, ostravský Baník vypadl na hřišti Litoměřicka

Tři prvoligové týmy splnily úlohu favorita a postoupily přes slabší soupeře do čtvrtého kola MOL Cupu. V pohárové soutěži se nejvíce dařilo Viktorii Plzeň, která vyhrála v Hlučíně jasně 7:0. Zbrojovka Brno sice v Ústí nad Labem prohrávala, ale otočila zápas na 4:1 a pražská Dukla zvítězila ve Velkém Meziříčí 2:1. Vypadl vedoucí tým druhé ligy, Baník Ostrava prohrál na hřišti třetiligového Litoměřicka 1:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kovařík, FC Viktoria Plzeň

Jan Kovařík, FC Viktoria Plzeň | Foto: fcviktoria.cz

V Hlučíně poprvé v plzeňském dresu skórovaly posily Tomáš Poznar a Ergys Kace. Plzeň nastoupila v úplně jiné sestavě než v posledním ligovém zápase s Karvinou. Už v poločase vedli Západočeši 2:0.

Poprvé si za Viktorii zahrál 20letý záložník Jan Suchan a v druhém poločase vybojoval penaltu, kterou proměnil Poznar. Sedmigólové vítězství Plzně pečetil Tomáš Hořava, jenž tak navázal na své trefy proti Karviné. Z gólu se radovali také Baránek, Řezník, Krmenčík a z penalty skóroval Ďuriš.

Trenéra Viktorie Romana Pivarníka potěšilo, že se konečně střelecky prosadili i útočníci. „Je jedno, jaká to je soutěž, gól je gól a je důležité, aby útočníci góly dávali. Někteří hráči jsou míň vytížení, takže nám celý zápas odehráli Baránek, Suchan, Hrošovský a Krmenšík, který se vrací po zranění. Byla to pro ně velmi dobrá příprava,“ řekl po utkání Pivarník.

Dvě penalty i v Meziříčí

Namále mělo Brno, protože v Ústí nad Labem otevřel skóre domácí Procházka. Do přestávky ale vyrovnal Řezníček a těsně po ní obrátili vývoj zápasu Pašek, Řezníček a Hyčka, který dříve za Ústí hrával.

Podle střelce jediné branky domácího týmu Daniela Procházky byla výhra Brna zasloužená. „První poločas jsme odjezdili, jak jsme chtěli. Kdybychom dali na 2:0, bylo by to úplně jiné. Ve druhém poločase už nám trošku docházely baterky, soupeř nás přečísloval po lajnách,“ řekl Českému rozhlasu Procházka.

Pražská Dukla se ve Velkém Meziříčí dlouho trápila. Teprve v 62. minutě se trefil Miloševič, ale za tři minuty srovnalo Meziříčí z penalty, kterou proměnil Demeter. Za další tři minuty se ale po faulu domácího brankáře z dalšího pokutového kopu nemýlil Hanousek.

Ostravský Baník letos pohár nevyhraje. Na hřišti třetiligového Litoměřicka totiž lídr druhé ligy prohrál 1:2. Jediný gól Baníku zaznamenal Sus, za Litoměřicko skórovali Kabele a Šimkovský.

dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme