Další rasové nepokoje: po násilných demonstracích v Severní Karolíně je 16 zraněných policistů

Při nepokojích v americké Severní Karolině zranili demonstrující lidé nejméně 16 policistů. Proti zastřelení otce šesti dětí policistou a proti násilí na černoších protestovaly ve městě Charlotte tisíce lidí. Policejní vyšetřování ale naznačuje, že věci nejsou tak, jak tvrdí zastánci zastřeleného muže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nepokoje ve městě Charlotte v Severní Karolíně.

Nepokoje ve městě Charlotte v Severní Karolíně. | Zdroj: Reuters

Demonstranti házeli kameny, zapalovali ohně a na čas zablokovali federální dálnici. Jedna osoba byla zatčena a minimálně 16 policistů zraněno, píše agentura Reuters.

„Mohu říci, že jsme na místě objevili zbraň - pistoli. Neobjevili jsme žádnou knihu, o které se mluvilo," odmítl šéf místní policie Kerr Putney, sám černé pleti, informace o tom, že zastřelený Keith Lamonth Scott byl neozbrojen a čekal s knihou v ruce na syna.

Scotta zabil policista, také černé pleti, na parkovišti v obytné části Charlotte, když policie pátrala po muži, na kterého byl vydán zatykač. Střílejícího strážníka vedení města zatím postavilo mimo službu.

Další protesty počátkem týdne vyvolalo i zastřelení černošského muže policistou v Tulse ve státě Oklahoma.

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme