Na Královéhradeckém hejtmanství zasahuje policie, zajímá se o miliardovou zakázku na nemocnici v Náchodě

Na Krajském úřadě Královéhradeckého kraje už od rána zasahují policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu. Vyšetřují zakázku za 1, 3 miliardy korun na opravu nemocnice v Náchodě. Dosud nikoho neobvinila. Zajímají se zřejmě o e-mailovou komunikaci několika úředníků a místních politiků. Kromě toho zasahují policisté i v sídle Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní auto

Policejní auto | Foto: Ladislav Bába

K zásahu na úřadě hradecký krajský státní zástupce Pavel Hochman uvedl, že policisté pracují na „procesních úkonech dokumentačního charakteru“.

„A to ve věci, kterou dozoruje zdejší krajské zastupitelství a která se týká činnosti tohoto úřadu,“ doplnil. Nikdo podle něj zatím nebyl obviněn ani zadržen.

Hejtman: Zásah policie na krajském úřadu se týká nemocnice Náchod. Otvírání obálek se potřetí odkládá

Číst článek

Policisté nechtěli být konkrétnější s tím, že podávání informací si vyhradilo právě krajské státní zastupitelství.

Podle ČTK je v úřadu nejméně deset policistů, kteří se zaměřili nejspíš na odbor zdravotnictví a investic. Je pravděpodobné, že se policisté zajímají o data z elektronické komunikace asi dvacítky úředníků a politiků z vedení kraje.

Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje je zastřešující mateřská akciová společnost založená Královéhradeckým krajem za účelem kontroly a vykonávání akcionářských práv v krajských zdravotnických zařízeních. Holding je stoprocentním akcionářem ve všech krajských nemocnicích.
Zdroj: www.zhkhk.cz

Obvyklý chod krajského úřadu zásah policie podle zjištění zpravodaje ČTK nijak neomezil. Recepce hejtmanství fungovala dopoledne normálně, návštěvy a úředníci jí procházeli. Na nádvoří hejtmanství dopoledne neparkovalo žádné auto označené jako policie.

Kromě úřadu policie zasahuje i v sídle Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje na Pospíšilově třídě. ČTK to bez bližších podrobností potvrdil předseda představenstva holdingu Miroslav Procházka.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme