V Praze se střílelo. Důchodci vadili vylepovači plakátů, nikdo nebyl zraněn

V pražských Hodkovičkách se před polednem střílelo. Policie už 80letého muže, který je ze střelby podezřelý, zadržela. Vzdal se sám. Střelbou z plynové pistole si chtěl vynutit pořádek, rozčílili jej vylepovači plakátů. Zbraň použil nedaleko školy, policie proto celou oblast uzavřela.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie ČR (ilustrační foto)

Policie ČR (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Krátce před půl dvanáctou přijali operátoři tísňové linky 158 oznámení o údajné střelbě v ulici Půlnoční v Praze 4 - Hodkovičkách,“ uvedla pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

První policejní hlídky byly na místě během několika minut a bezprostřední okolí z bezpečnostních důvodů uzavřely a zajišťovaly celý prostor až do příjezdu zásahové jednotky.

Podezřelý muž se nakonec členům zásahové jednotky vzdal sám krátce po poledni. Podle prvotních informací nedošlo k žádnému zranění.

Zadrženým mužem je 80letý obyvatel domu, který podle všeho tímto způsobem chtěl nastolit klid a pořádek. Dle dosavadních zjištění jej totiž rozohnily osoby, které v blízkosti jeho oken vylepovaly plakáty. Policisté současně s mužem zadrželi i jeho střelnou zbraň, kterou byla krátká plynová pistole.

Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme