Jeden zápas bez diváků a pokuta 50 tisíc korun. Ostravský Baník zná trest za řádění chuligánů

Fotbalisté druholigové Ostravy musejí sehrát nejbližší domácí utkání na začátku října s Českými Budějovicemi bez diváků. Disciplinární komise potrestala Baník uzavřením hlediště na jeden soutěžní zápas kvůli výtržnostem v derby s Opavou v minulém týdnu. Ostravský klub navíc musí zaplatit 50 tisíc korun, hostující celek dostal pokutu 20 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Baníku (ilustrační foto)

Fanoušci Baníku (ilustrační foto) | Foto: Vojtěch Man | Zdroj: Český rozhlas

Utkání 5. kola druhé ligy mezi Baníkem a Opavou bylo v 17. minutě přerušeno poté, co několik desítek fanoušků domácího týmu v kuklách proniklo na hřiště.

Rozvášnění chuligáni se vydali směrem k hostujícímu kotli a zahnat je musela policie. Zhruba po sedmi minutách se pokračovalo ve hře. Oběma klubům hrozily až milionové pokuty.

Lídra druhé ligy Baník potrestala komise za porušení povinností pořádajícího klubu, vulgarismy a zakázanou pyrotechniky, Opavu pak za vulgarismy, pyrotechniku a poškození zařízení stadionu.

„Disciplinární komise shledala, že pouze trest peněžité pokuty by v tomto případě nebyl účinný. Je potřeba, aby odpovědnost za své jednání pocítili i fanoušci. Vniknutí tolika osob na hrací plochu je přečinem, který si vyžaduje ráznou odpovědět,“ uvedl předseda disciplinárky Richard Baček.

„Litujeme, že tímto trestem budou postiženi i slušní fanoušci, ale bohužel jinak rozhodnout nejde. Při stanovení peněžité pokuty vycházela disciplinární komise z hodnocení fungování pořadatelské služby. I samotné uzavření stadionu je pro Baník Ostrava peněžitým trestem,“ dodal Baček.

Nejrizikovější duel druhé ligy: v Ostravě zabavovali batohy, ale osobní prohlídky prováděli narychlo

Číst článek

Ostrava ve slezském derby, které patří k nejrizikovějším zápasům v republice, zvítězila před rekordní návštěvou druhé ligy 12.111 diváků jasně 3:0 a upevnila si vedení v soutěži.

Disciplinárka také zahájila řízení s Teplicemi kvůli porušení povinností pořadatele v utkání se Slavií. S Pražany naopak komise zastavila řízení kvůli chování části příznivců na Stínadlech.

Karvinský Filip Panák má za vyloučení po surovém zákroku na plzeňského Romana Hubníka zastavenou činnost na dvě soutěžní utkání. Milan Havel z Bohemians 1905 dostal za červenou kartu poloviční trest, který si už odpykal v domácím poháru.

Za vyloučení v druhé lize si jedno utkání nezahraje opavský Jan Žídek, stejný trest čeká za čtyři žluté karty také ostravského Tomáše Hučka a Lukáše Motala ze Znojma. Za červenou kartu v poháru vynechá dva zápasy Uroš Radakovič z Olomouce.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme