Mladík si v Brně ‚vypůjčil‘ autobusy. Urazil s nimi stovky kilometrů a na Kladně svezl cestujícího

Sedmnáctiletý mladík z Brněnska si zřejmě plnil svůj autobusářský sen. V rozmezí několika dní odcizil dva autobusy místního dopravce a vyjel s nimi na několik set kilometrů dlouhou cestu po České republice. S oběma vozidly dojel až na Kladensko, kde v jednom případě havaroval a v druhém svezl i cestujícího. Policie nyní případ dále vyšetřuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na pražské letiště bude cestující na zkoušku vozit nejdelší autobus v Česku

Na pražské letiště bude cestující na zkoušku vozit nejdelší autobus v Česku | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

První autobus, skoro jedenáct let stará Karosa, zmizel z parkoviště u obchodního centra v Modřicích. Vozidlo se o dva dny později našlo odstavené v Troubsku, kde přivolaná policie objevila i sedmnáctiletého mladíka.

„Hlídce se svěřil s tím, že by chtěl být autobusákem, klidně by prý jezdil i zadarmo. Opuštěný autobus chtěl dopravci přivézt. Hovořil také o možném nálezném,“ popsal na policejním webu mluvčí Bohumil Malášek.

Ukradený autobus měl na tachometru o zhruba 700 kilometrů více a úplně prázdnou nádrž.

O několik dní později se z autobusového nádraží na Zvonařce v Brně ztratil autobus stejného dopravce. Policie tentokrát vysledovala jízdu vozidla z informačních systémů a zjistila, že se stroj pohybuje na Kladensku. Dopravní kontrola následně za volantem objevila právě sedmnáctiletého mladíka.

„Stejně jako před několika dny absolvoval s autobusem jízdu po dálnici, po Praze a až na Kladensko. Tam si také, jak přiznal, vyzkoušel i linkovou přepravu, když za deset korun svezl náhodného cestujícího,“ popsal Malášek.

Policisté navíc zjistili, že mladík při své první jízdě na Kladensko poškodil fasádu rodinného domku a z místa ujel. Případ se dál vyšetřuje.

Kristina Roháčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme