Český podnikatel se v Londýně pohádal se skupinou mladíků. Ti ho pak ubili k smrti

Nejméně čtveřice mladíků v noci na středu v Londýně přepadla českého podnikatele. Incident měl následovat „nevinnou“ hádku muže s jedním z mladíků v rychlém občerstvení. Jedenatřicetiletý Čech ve Velké Británii pracoval pro cateringovou společnost Harbour & Jones. Na následky zranění na místě zemřel. Podle britských médií nejde o vraždu z nenávisti, ale spíše čin pouličního gangu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Místo činu vyšetřují kriminalisté ve speciálním forenzním stanu

Místo činu vyšetřují kriminalisté ve speciálním forenzním stanu | Zdroj: Reuters

„Nemůžu tomu uvěřit. Byla to jen hloupá výměna názorů,“ popsal událost pro bulvární deník Daily Mail pracovník rychlého občerstvení blízko stanice All Saints ve východním Londýně, ve kterém mělo při čekání na objednávku dojít k bezvýznamnému slovnímu konfliktu mezi Čechem a jedním z mladíků.

„Ten muž byl očividně byznysmen, protože měl na sobě padnoucí šedý oblek. Měl dobrou náladu. Řekl, že byl po práci s kolegy v baru a teď se chystal domů.“

Teenageři ubili v Anglii Poláka, jeho kamaráda zranili. Jde o etnicky motivovaný útok, řekla policie

Číst článek

Podnikatele našel v kaluži krve poblíž místa hádky cyklista, který se mu také pokoušel poskytnout první pomoc. Jeho smrt nyní šetří detektivové z oddělení vražd a závažných trestných činů Metropolitní policie. Podle prvních informací nenese znaky zločinu z nenávisti, čeká se ale ještě na výsledky páteční pitvy.

„My tento čin nedáváme do souvislosti s politicky motivovanými útoky namířenými proti přistěhovalcům, o kterých se v souvislosti se změnou atmosféry po brexitu ve Velké Británii hovoří,“ řekla v ČT mluvčí ministerstva zahraničí ČR Irena Valentová.

Policie dál shromažďuje informace o nejméně čtyřech mladících na kolech typu BMX, kteří měli podnikatele nejdříve sledovat a po zhruba 100 metrech napadnout kovovými řetězy.

Jiří Hošek, Kristina Roháčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme