Hokejisté Třince a Chomutova udrželi neporazitelnost, Sparta padla potřetí v řadě

Plzeň podlehla v 6. kole Tipsport extraligy po prodloužení Olomouci 5:6. Do stejné fáze došlo i utkání mezi Spartou a Chomutovem, který uhájil svou neporazitelnost a zvítězil 4:3. Třinec porazil úřadující mistry z Liberce 3:0 a dále se tak pyšní první místem v tabulce. Hokejisté Hradce Králové měli za cíl poprvé v této sezóně doma bodovat, což se jim sice povedlo, ale na vítězství to nestačilo. Litvínov vyhrál 3:2 po nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Zdroj: ČTK

Piráti Chomutov - HC Sparta Praha 4:3 v prodl. (3:2, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Valach (Skokan), 8. Poletín (Huml, Vondrka), 13. Poletín (Kämpf, Skokan), 63. Tomica (V. Růžička ml.) - 1. Piskáček, 11. Vrána (Čajkovský, Ihnacak), 32. Pech (Kudrna, Čajkovský). Rozhodčí: M. Petružálek, Šír - Zavřel, Frodl. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 5072

I v šestém kole se hokejistům Chomutova podařilo zvítězit. V předchozích pěti utkáních jim stačila základní hrací doba, ale Spartu porazili až v prodloužení 4:3. Marek Tomica se v třiašedesáté minutě postaral o rekordní sérii klubových vítězství a Chomutov zůstává na druhém místě tabulky za Třincem.

Pro Spartu to však byla třetí porážka v řadě, přestože se v zápase dostala do vedení hned v osmatřicáté sekundě zásluhou Jana Piskáčka, který využil chybu v chomutovské rozehrávce. Jenže o tři minuty později bylo srovnáno díky brance Juraje Valacha.

Chomutov zároveň potvrdil úspěšnost přesilových her a Michal Poletín zvýšil na 2:1. Sparta sice odpověděla díky Petrovi Vránovi, ale do konce třetiny přidal svůj druhý gól Michal Poletín a zařídil Chomutovu jednobrankové vedení. Druhá třetina nabídla pouze jednu branku a to když Lukáš Pech využil početní převahu a svou premiérovou trefou v této sezóně vyrovnal stav utkání na 3:3.

Ani jednomu týmu se do konce třetí třetiny nepodařilo vstřelit gól, přestože na obou stranách šance byly. Následovalo tedy prodloužení, které využil po téměř třech minutách hry Marek Tomica, který s pomocí Vladimíra Růžičky doklepával puk do prázdné brány.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 5:6 v prodloužení (3:0, 1:4, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 11. T. Svoboda (Kratěna, Kadlec), 16. Hrnka z trest. střílení, 18. Johnson (Kratěna, Kadlec), 32. Pulpán (D. Kubalík), 54. D. Kubalík (Čerešňák, Kracík) - 21. J. Knotek (Holec), 24. J. Knotek (Laš, Holec), 24. Strapáč (Ostřížek, Eberle), 29. Strapáč (Eberle, Ostřížek), 54. J. Mikúš (Burian), 65. Eberle (Holec). Rozhodčí: T. Horák, Hribik - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:6, navíc Kubka - Matai oba 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 3789

Domácí Plzeň se ujala slibného vedení 3:0. Nejprve využil přesilovou hru Tomáš Svoboda poté Tomáš Hrnka proměnil nájezd a připsal si tak první branku v plzeňském dresu. Do konce třetiny ještě vstřelil gól Nicholas Johnson.

Jenže výkon Olomouce se zvedl hned od začátku druhé části. Střelou pod břevno se prosadil Jan Knotek a o necelé tři minuty později přidal svou druhou branku a snížil na 2:3. Vyrovnání přišlo ale o jednatřicet sekund později, kdy Petr Strapáč prostřelil gólmana Matěje Machovského pod betony. Do konce třetiny se ještě trefily oba týmy. Na straně domácích to byl Lukáš Pulpán a na druhé straně znovu Petr Strapáč.

Vyrovnaný stav 4:4 panoval až do čtyřiapadesáté minuty, kdy se Olomouc dostala do vedení díky teči Juraje Mikúše, jenže vzápětí srovnal plzeňský Dominik Kubalík, který byl důrazný v brankovišti. O vítězi rozhodlo až prodloužení, kde si vítěznou branku připsal olomoucký Jan Eberle.

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Gula (R. Hanzl), 58. Lukeš (V. Hübl), rozhodující sam. nájezd R. Hanzl - 10. Kukumberg (Červený, Köhler), 49. Jarůšek (Potulny, Dietz). Rozhodčí: Hejduk, Souček - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5, navíc Köhler (Hradec Králové) 10 min. Bez využití. Diváci: 4123

Litvínov porazil Hradec Králové až v samostatných nájezdech 3:2. O vítěznou branku se postaral Robin Hanzal. Poprvé se dostal do vedení Hradec Králové, který využil zaváhání v litvínovské obraně. O první branku se tak postaral Roman Kukumberg. Záhy mohl vyrovnat Daniel Sörvik, střelou z mezikruží trefil pouze připraveného Jaroslava Pavelku. Zanedlouho se ale o vyrovnání postaral Jiří Gula.

Na další gól si fanoušci museli počkat až do devětačtyřicáté minuty. Těsně potom, co Litvínov ubránil oslabení, poslal Richard Jarůšek do vedení Hradec Králové. Jenže hosté stačili srovnat více než dvě minuty před koncem třetí třetiny zásluhou Františka Lukeše. O vítězi utkání rozhodly až samostatné nájezdy, kdy si rozhodující branku připsal litvínovský Robin Hanzal.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 23. Chmielewski (Marosz), 44. M. Růžička (Roth), 60. Dravecký (Rákos). Rozhodčí: Hodek, Krob - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. Diváci: 5143

Hokejisté Třince si připsali šestou výhru a jako neporazitelný tým se pyšní prvním místem v tabulce s jednobodovým náskokem před Chomutovem. Tentokrát si Třinec poradil s úřadujícími mistry z Liberce 3:0. Liberec tak prohrál druhý ze tří domácích duelů.

Aktivnější byli zpočátku domácí, kteří několikrát prověřili formu Šimona Hrubce, který byl pozorný, stejně jako na druhé straně Ján Lašák. Ten se činil i při přesilovce Třince 5 na 3.

Hosté šli ale do vedení ve třiadvacáté minutě díky gólu Arona Chmielewkiho. Liberec měl šanci srovnat v přesilové hře, ale ta se mu nevydařila podle představ. Dobrou šanci měl poté Mário Bližňák, Šimon Hrubec se ale vyznamenal. Následně si na něj nepřišli ani Michal Bulíř s Branko Radivojevičem.

Liberec měl šance i nadále, ale vstřelit branku se mu nedařilo. Na druhé straně se trefil v přesilové hře Martin Růžička. Domácí se ještě snažili v šesti hráčích v poli, ale snížit se jim nepodařilo. Naopak inkasovali třetí branku, o kterou se postaral Vladimír Dravecký.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme