Mladá Boleslav porazila Jablonec 2:1 a poskočila do čela tabulky

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v páteční předehrávce 8. kola první fotbalové ligy Jablonec 2:1 a zatím se dočasně posunuli do čela tabulky o dva body před Zlín. Díky trefě Tomáše Přikryla zvítězila Boleslav počtvrté z posledních pěti kol. Naopak Jablonec už pošesté v řadě prohrál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonecký Martin Kouřil (vzadu) a útočník Mladé Boleslavi Tedros Golgol Mebrahtu

Jablonecký Martin Kouřil (vzadu) a útočník Mladé Boleslavi Tedros Golgol Mebrahtu | Zdroj: ČTK

Už v deváté minutě utkání se prosadil přízemní ranou na zadní tyč Gogol Mebrahtu, který se trefil už ve čtvrtém utkání za sebou, a poslal Mladou Boleslav do vedení 1:0. Ke střele se dostal ještě po jednatřiceti minutách hry, ale tentokrát už Vlastimil Hrubý zasáhl, i když s problémy.

Mladá Boleslav po rychlém vedení dobře bránila a nepouštěla soupeře k velkým šancím. Z domácích v prvním poločase zahrozili jen hlavičkující Martin Doležal a po něm Mirzad Mehanovič, jehož střelu ve dvacáté minutě vyrazil brankář Jakub Diviš.

Hra musela být v prvním poločase krátce přerušena kvůli domácím fanouškům, kteří použili pyrotechniku, a na hřiště se navalil dým. Přestože více ze hry měl domácí celek, Mladá Boleslav potvrdila efektivitu a po prvním poločase vedla 1:0.

Ve druhé části měl Jablonec šanci, jenže Stanislav Tecl netrefil penaltu. Na druhé straně byl v šanci Gogol Mebrahtu, kterého se snažil zastavit Martin Kouřil, ale nakonec musel zasahovat i brankář. Jablonci se ale podařilo srovnat a o gól se ve třiašedesáté minutě postaral Stanislav Tecl. O dvanáct minut později ale poslal Mladou Boleslav do jednobrankového vedení Tomáš Přikryl a stav utkání už se do konce nezměnil.

„Vyhráli jsme, takže jsem spokojen. Byly tam nějaké chyby, výkon nebyl takový, jaký jsme ukázali na Spartě nebo minule proti Slovácku. Kluci to ale odmakali se vším všudy a já si jen přeji, abychom v tom dále pokračovali,“ řekl na tiskové konferenci mladoboleslavský trenér Leoš Kalvoda.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme