Tabulku boleslavští fotbalisté neřeší, výhrou v trápícím se Jablonci se ale dostali do čela

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve včerejší předehrávce 8. kola nejvyšší domácí soutěže zvítězili v Jablonci 2:1. Svého soupeře rozhodně nepřehrávali, jenže se dost možná projevilo současné rozpoložení obou mužstev. Zatímco zraněními zdecimovaní domácí už sedm týdnů čekají na výhru, Středočeši se dostali do čela tabulky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Přikryl a Ondřej Kúdela se radují z vítězné branky

Tomáš Přikryl a Ondřej Kúdela se radují z vítězné branky | Zdroj: ČTK

„Lukáš Pauschek mi dal skvělý balon a já zůstal sám na zadní tyči. Pak už stačilo to jen dobře trefit,“ vrací se Tomáš Přikryl k rozhodující trefě, která udělala z jeho týmu ligového lídra. „Jsou to vydřené tři body, Jablonec na nás byl dobře nachystaný, ale tři body zvenku se počítají.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Mladá Boleslav je v čele fotbalové ligy, Středočeši ale tabulku po osmi zápasech neřeší

Středočechy pak čekala krátká a příjemná cesta domů. Svěřenci Leoše Kalvody ztratili v posledních pěti duelech pouhé dva body a to ještě za remízu na Spartě. V neúplné tabulce jsou první a předskočit je může jen Zlín či Plzeň v případě vysoké výhry.

„Na tabulku nekoukám. Znám to, nejdřív nahoru, pak zase pády,“ nekochá se ligovým pořadím kouč Kalvoda. „Jsem spokojený. Chyby tam nějaké byly, ale kluci to odmakali se vším všudy, jen tak pokračovat,“ dodal trenér, který na mladoboleslavské lavičce vystřídal Karla Jarolíma.

Jablonečtí podobná slova použít nemohou. Kádr se rozpadá kvůli zdravotním problémům a z vítězství se radoval naposledy ve druhém kole.

Mladá Boleslav porazila Jablonec 2:1 a poskočila do čela tabulky

Číst článek

„Chybí odvaha chtít míč a prosadit se v osobních soubojích, zodpovědnost prosadit se jeden na jednoho. Je toho hodně. Zranění k fotbalu patří, ale to, co zažíváme tady? S tím jsem se ještě nesetkal,“ vysvětluje Zdeňko Frťala, proč se Jablonci nedaří.

Dnes je na programu pět zápasů 8. kola, zápas Karviné s Libercem byl kvůli epidemii v severočeském kádru odložen, derby Sparty a Slavie se hraje zítra a náš web ho nabídne v přímém přenosu.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme