Naganské ‘túčko‘ zvládlo i druhý den přepravy. Cestu mu komplikovaly mosty

Vládní speciál Tu-154 se stěhuje do leteckého muzea v Kunovicích na Uherskohradišťsku. Konvoj s letadlem, kterým létal třeba prezident Václav Havel a dovezlo i hokejisty z Nagana, už má za sebou druhou etapu třídenní cesty. Do noci na neděli bude čekat u Břuchotína před Olomoucí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letecký speciál Tu 154, který přivezl z Nagana vítěznou hokejovou výpravu, převáží do leteckého muzea v Kunovicích

Letecký speciál Tu 154, který přivezl z Nagana vítěznou hokejovou výpravu, převáží do leteckého muzea v Kunovicích | Foto: Martin Pařízek | Zdroj: Český rozhlas

Sobotních 150 kilometrů jela souprava šest hodin. „I přes nabrané dvouhodinové zpoždění, které bylo způsobené přejezdem ostrůvků u přechodů v malých městech, hodnotím druhou etapu jak velice dobrou, bezproblémovou,“ řekl Jiří Tůma, jeden z manažerů přepravy.

Konvoj zdržely i mosty přes silnici nebo kruhové křižovatky.

V neděli v půl jedné v noci vyrazí transport na posledních 120 kilometrů cesty. „Krizová místa – snad jen průjezd městem Přerov,“ zhodnotil trasu Jiří Tůma.

FOTO a VIDEO: Slavné ‘túčko‘ se přesouvá do Kunovic. Cestovali s ním prezidenti i hokejisti z Nagana

Číst článek

Letadlo Tupolev TU-154 používal i prezident Václav Klaus a létali jím také čeští vojáci na zahraniční mise. Nejznámější je ale díky tomu, že v roce 1998 přivezlo z olympiády v Naganu zlaté české hokejisty.

Stroj se rozhodli zachránit letečtí nadšenci. Odmontovali z něj všechny přebytečné části, přesto má ale transportní souprava délku přes 50 metrů. Do Kunovic by měla dorazit v neděli v devět hodin dopoledne.

Letecký speciál Tu 154, který přivezl z Nagana vítěznou hokejovou výpravu, převáží do leteckého muzea v Kunovicích | Foto: Martin Pařízek

Jiří Fremuth, mah Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme