Policie dopadla podezřelého ze střelby v Burlingtonu. O terorismus nešlo, myslí si FBI

Policie amerického státu Washington dopadla v sobotu večer muže podezřelého ze zabití pěti lidí při páteční střelbě v nákupním centru ve městě Burlington ležícím asi sto kilometrů severně od Seattlu. Muž je ve vazbě, sdělili představitelé státní policie prostřednictvím twitteru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Údajného útočníka v Burlingtonu zachytily kamery

Údajného útočníka v Burlingtonu zachytily kamery | Zdroj: ČTK

Podezřelý se narodil v Turecku, ale ve Spojených státech má legální trvalý pobyt, oznámil na tiskové konferenci mluvčí policie Chris Cammock. Zadržený žije ve městě Oak Harbor, asi 30 kilometrů jihozápadně od Burlingtonu. Právě v Oak Harboru byl také v sobotu zatčen.

Podle svědků vešel ozbrojený muž do nákupního centra Cascade Mall v pátek krátce před 19. hodinou místního času a začal v prodejně sítě Macy´s střílet z lovecké pušky.

Policisté na tiskové konferenci upřesnili, že útočník v obchodě zabil tři ženy a jednu šestnáctiletou dívku. List The Seattle Times napsal, že zavražděná dívka se v raném dětství vyléčila z rakoviny. Vážným zraněním později podlehl i jeden muž.

Útočník v obchodním centru ve státě Washington zastřelil 4 lidi. Před příjezdem policie utekl

Číst článek

Podezřelého zatkl policista Mike Hawley. Novinářům sdělil, že muž byl identifikován jako podezřelý, když auto, které s ním bylo spojováno, zachytila jedna z bezpečnostních kamer nákupního centra. V sobotu bylo toto auto spatřeno v Oak Harboru, kde ho pak Hawley objevil a zadržel. Podezřelý u sebe žádnou zbraň neměl.

Hawley rovněž uvedl, že muž byl už loni zadržen kvůli napadení. Žádné detaily této události ale nesdělil.

Představitelé policie na tiskové konferenci řekli, že podle záběrů bezpečnostních kamer podezřelý vstoupil do nákupního centra beze zbraně. O deset minut později je ale na záznamu vidět, jak vstupuje do obchodu Macy's s puškou v ruce.

Pachatel uprchl ještě před příjezdem policistů. Jeho motiv není zatím známý. Do pátrání, které trvalo přes 20 hodin, se zapojily desítky policistů a pomáhali i agenti Federálního úřadu pro vyšetřování - FBI. Podle nich v případu podle všeho nejde o teroristický čin.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme