V Aleppu jsou miliony lidí bez vody, upozorňuje OSN. Kvůli bojům se sejde Rada bezpečnosti

Rada bezpečnosti OSN bude jednat o eskalaci bojů v Sýrii. Veřejnou schůzku si vyžádaly Washington, Londýn a Paříž. Generální tajemník organizace Pan Ki-mun v sobotu řekl, že systematické používání zápalných zbraní a zvlášť silných bomb může představovat válečné zločiny. Jak uvádí Syrská organizace pro lidská práva, od zahájení vládní ofenzivy podporované Ruskem zemřely při náletech desítky lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obyvatelé Aleppa odklízí sutiny

Obyvatelé Aleppa odklízí sutiny | Zdroj: Reuters

Bombardování části Aleppa ovládané rebely poničilo i vodní čerpací stanici. Povstalci na oplátku přerušili dodávky pro čtvrti kontrolované vládou. Bez pitné vody tak podle OSN ve městě a v okolí zůstaly skoro dva miliony lidí a hrozí šíření nemocí.

Podle náměstka syrského ministra zahraničí Walida Mu'alima začíná Damašek s pokračujícími vojenskými úspěchy víc věřit ve své vítězství nad teroristy.

Další vlna náletů na syrské Aleppo. Vládní síly obsadily část povstalecké oblasti

Číst článek

Ještě včera pokračovaly boje o Handarát, který leží u Aleppa. Oblast dříve ovládanou rebely dobyly jednotky věrné režimu prezidenta Bašára Asada. Povstalci pak ale oznámili, že část Handarátu znovu kontrolují. Ovládnutí oblasti by umožnilo kontrolu nad jednou z hlavních přístupových cest do Aleppa.

Ondřej Klapal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme