Clintonová a Trump se poprvé střetnou v televizní debatě. Čeká se rekordní sledovanost

Američtí prezidentští kandidáti Hillary Clintonová a Donald Trump dnes večer změří síly v první televizní debatě. Očekává se, že přímý přenos bude sledovat rekordní počet diváků. Republikán Trump v posledních týdnech totiž dorovnal náskok své demokratické konkurentky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Donald Trump a Hillary Clintonová

Donald Trump a Hillary Clintonová | Foto: flickr.com, CC BY-SA 2.0, Rich Girard

Pro oba politiky debata představuje velkou šanci oslovit zatím nerozhodnuté voliče. Po týdnech pečlivých příprav i na ty nejzáludnější výpady protivníka dnes oba kandidáti vyrazí do ringu. Očekává se, že spolu svedou tvrdý souboj.

Pozice Clintonové a Trumpa je podle aktuálních průzkumů téměř vyrovnaná. Oba kandidáti jsou navíc u veřejnosti historicky nejneoblíbenější.

Devadesátiminutový duel budou z univerzity nedaleko New Yorku živě přenášet hlavní americké televize. Duel poutá v nebývale vyhrocené kampani obrovskou pozornost.

Komentátoři připomínají, že špatný výkon v debatě může mít zásadní dopad na boj o prezidentské křeslo. Sledovanost by podle odhadů mohla předčit i největší sportovní přenosy, jako je fotbalový Superbowl.

Lenka Kabrhelová, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme