Soud obvinil Brita Raymonda Sculleyho z vraždy mladého Čecha. Spolupachatele stíhá na svobodě

Brit, který je hlavním podezřelým z vraždy Zdeňka Makara, si dnes u soudu v Londýně vyslechl obvinění. K vraždě došlo minulý týden ve východní části Londýna, obvinění v čele se Sculleym měli 31letého Čecha brutálně zbít po předchozí hádce, ten následně zraněním podlehl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Muž v centru Londýna pobodal šest lidí. Jedna žena nepřežila

Muž v centru Londýna pobodal šest lidí. Jedna žena nepřežila | Zdroj: Reuters

První slyšení u Thames Magistrates Court bylo čistě formální záležitostí. Soud ve východním Londýně potvrdil identitu podezřelého a přečetl mu policejní obvinění. 29letý Raymond Sculley dál zůstává ve vyšetřovací vazbě.

Další dvě osoby ve věku 16 a 19 let policie propustila na kauci a vyšetřuje je na svobodě. Mluvčí Metropolitní policie nevyloučil, že i proti nim bude později vzneseno obvinění.

Případ vraždy Čecha v Londýně. Proces s obviněným Raymondem Sculleym začne v polovině března

Číst článek

Motiv činu zatím policie stále neuvedla. V sobotu se na památku zavražděného Zdeňka Makara koná smuteční shromáždění v katolickém kostele v londýnském Poplaru, kde muž bydlel.

Čech ve Velké Británii pracoval pro cateringovou společnost. Jeho zavraždění měla předcházet slovní potyčka s Raymondem Sculleym a zbylými obviněnými v londýnském bistru. Pitva následně prokázala, že Čech zemřel na krvácení do mozku, podle svědků mohlo jít o údery silným kovovým řetězem.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme